‘Un invierno en Viena’ estrena un vals de Juan Cantó Francés

Serà aquesta vesprada a les 19 hores en el Teatre Calderón

Eugenia Boix i Francesc Estèvez, en el concert d’Any Nou de 2017. | ARXIU

L’Asociación de Amigos de la Música d’Alcoi reapareix aquesta vesprada (19 hores) en el Teatre Calderón després de tres mesos d’absència per la crisi sanitària, i ho fa amb el Concert d’Any Nou que no va poder celebrar-se el passat 6 de gener, però amb el suggeridor títol de “Un invierno en Viena”.

El concert estarà protagonitzat per la European Strauss International Orchestra, la qual, al costat de solistes de la talla del violinista de Sant Petersburg, Evgeni Moryatov, i la soprano d’Huesca Eugenia Boix, tots sota la direcció del mestre Francesc Estèvez, interpretaran un atraient programa amb marxes, polcas i valsos de Johann Strauss, i altres compositors molt coneguts com Zeller (El capatàs), Arditi (Il baccio), Donizetti, amb un ària de “L’elixir d’amore”, Puccini (o mio babbino caro), Monti –del qual s’interpretaran les famoses i difícils “Czardas”-, Kreisler, amb el seu deliciós “Capritx vienés per a cordes”, o de l’espanyol contemporani dels Strauss, Manuel Fernández Caballero, del qual podrem escoltar el Preludi Vals de “El Senyor Joaquín” i la meravellosa romança per a soprano de “El cap primer”. La interessant novetat consisteix en l’estrena de la tanda de valsos composta en 1901 a Madrid per l’il·lustre músic alcoià Juan Cantó Francés, titulada “Records d’Alacant”, una exquisida primícia, ja que l’obra caminava amagada en arxius. La revisió i instrumentació sobre l’original ha sigut a càrrec de Francesc Estèvez.

OBRES D’AUTORS ALCOIANS
En aquest sentit cal significar que Amigos de la Música està oferint en els seus concerts obres de compositors alcoians, la majoria d’elles desconegudes per a una immensa majoria, que constitueixen un autèntic regal per als assistents. Participaran en el final del concert –en el “Bell Danubi blava”- alumnes avantatjades d’A3 Dansa Alcoi. I com és habitual en aquesta mena de concerts, hi haurà, com no, uns *bises sorpresa per a delit del públic.

Send this to a friend