Un llibre com un pessic al cor

Presentació del llibre ‘Historias del cuartel’

Un moment de la presentació de ‘Historias del Cuartel’. XAVI TEROL.

Com un pessic al cor. Amb aquestes paraules tan plenes de sentiment definia el llibre ‘Historias del Cuartel’ el General de l’Exèrcit de l’Aire, Miguel Ivorra, durant la seua intervenció en la presentació de l’obra escrita per Josep Lluís Santonja i Ricardo Canalejas, parella prolífica que acaba de llançar el seu tercer llibre sobre temes nostàlgics d’Alcoi. Ivorra, recentment ascendit pel Ministeri de Defensa, tal com va destacar l’alcalde de la ciutat, Toni Francés, va acudir a l’acte de presentació en ser fill d’un dels militars destinats en el seu moment al Cuartel d’Infanteria, com tants altres que van passar pel Regiment Biscaia 21 i que van formar una família a Alcoi.
Al voltant d’aquells episodis viscuts a les instal·lacions d’Alçamora va reflexionar també Ricardo Canalejas, un dels autors, qui va remarcar que en el procés d’elaboració del llibre van entrevistar més de 50 testimonis. Alguns, com l’aleshores tinent coronel Antonio Arques, van participar en la producció audiovisual que es va projectar en el saló Rotonda del Círculo Industrial, on es va celebrar l’acte, que va comptar amb la presència de nombrós públic. La presentadora, la periodista Maribel Vicedo, va ressaltar que la publicació ha comportat més de quatre anys de treball dels autors, interromputs a més per la pandèmia.
El resultat: més de 250 pàgines amb la història dels cent anys de vida de una caserna que va formar part indissoluble de la vida quotidiana d’Alcoi. “Ha estat un repte per la quantitat d’informació i sols hem inclós un 10% del que hem trobat”, assegurava l’historiador i director de l’Arxiu Municipal d’Alcoi, Josep Lluís Santonja.
El llibre ha estat patrocinat pel Rotary Club Alcoy, que destinarà els beneficis de la seua venda a projectes solidaris, i editat per aquesta casa, Més Ciutat SA.

Send this to a friend