Un manifest amb 170 signatures reivindica una nova política cultural

Es desconeix de moment d'on prové aquest moviment ciutadà, pel que sembla, espontani, però se sap que ara com ara signen el manifest uns 170 alcoians entre els quals es troben des dels actors Xavi Castillo, Pau Durà o Juli Cantó, fins a escriptors com Jordi Botella i Silvestre Vilaplana; músics, entitats com la Associació Cultural Amistes i Amics de Joan Valls, el Centre Cultural Ovidi Montllor, o la Intersindical Valenciana, al costat d'artistes, periodistes, professors, i un llarg etcètera de personalitats i altres noms menys coneguts de diferents àmbits. ‘Alcoi *serà cultural o no *serà’ és el títol del manifest en qüestió, que s'ha donat a conéixer aquests dies. Segons justifiquen, en els últims temps i sota governs de diferent signe polític, aclareixen, “hem assistit a un empobriment evident de la vida cultural de la nostra ciutat, malgrat els esforços de la societat civil alcoiana”. Troben a faltar una política cultural “seriosa i decidida, rigorosa i valenta”, com també reivindiquen la necessitat de “oferir continguts de qualitat” i de “consolidar públics nous”. A més, consideren que els espais estan “ben dotats però infrautilitzats per culpa d'una programació cultural irregular”. Els signants del document exigeixen “una aposta decidida i ferma per la cultura, com a element de cohesió social i de construcció de l'esperit crític i autònom de la ciutadania”, alhora que reivindiquen “un compromís clar i vinculant amb la cultura com a sector productiu i laboral”. Aquestes peticions es formalitzen en una bateria de tretze propostes concretes que vénen a posar en relleu la difícil situació que travessa el món cultural, comú a la resta de sectors afectats per les conseqüències de la crisi econòmica.

Xavi Castillo presenta: 'L'actualitat en tres pataes'
Xavi Castillo en una de les seues actuacions | Arxiu

Es desconeix de moment d’on prové aquest moviment ciutadà, pel que sembla, espontani, però se sap que ara com ara signen el manifest uns 170 alcoians entre els quals es troben des dels actors Xavi Castillo, Pau Durà o Juli Cantó, fins a escriptors com Jordi Botella i Silvestre Vilaplana; músics, entitats com la Associació Cultural Amistes i Amics de Joan Valls, el Centre Cultural Ovidi Montllor, o la Intersindical Valenciana, al costat d’artistes, periodistes, professors, i un llarg etcètera de personalitats i altres noms menys coneguts de diferents àmbits. ‘Alcoi serà cultural o no serà’ és el títol del manifest en qüestió, que s’ha donat a conéixer aquests dies.

Segons justifiquen, en els últims temps i sota governs de diferent signe polític, aclareixen, “hem assistit a un empobriment evident de la vida cultural de la nostra ciutat, malgrat els esforços de la societat civil alcoiana”. Troben a faltar una política cultural “seriosa i decidida, rigorosa i valenta”, com també reivindiquen la necessitat d’“oferir continguts de qualitat” i de “consolidar públics nous”. A més, consideren que els espais estan “ben dotats però infrautilitzats per culpa d’una programació cultural irregular”.

Els signants del document exigeixen “una aposta decidida i ferma per la cultura, com a element de cohesió social i de construcció de l’esperit crític i autònom de la ciutadania”, alhora que reivindiquen “un compromís clar i vinculant amb la cultura com a sector productiu i laboral”. Aquestes peticions es formalitzen en una bateria de tretze propostes concretes que venen a posar en relleu la difícil situació que travessa el món cultural, comú a la resta de sectors afectats per les conseqüències de la crisi econòmica.

Send this to a friend