“Un no espera mai que el premien per una cosa per la que pagaria”

Juli Mira, medalla al Mèrit Cultural de la Generalitat

“Un no espera mai que el premien per una cosa per la que pagaria”
Guardonats en el acte institucional de la Generalitat Valenciana.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat, durant la seua intervenció en l’acte institucional del 9 d’Octubre, “justícia” amb la Comunitat Valenciana en el finançament autonòmic, enfront del ‘dúmping’ fiscal i per a la descentralització de les institucions de l’Estat.

El president ha defensat que la Comunitat està legitimada per a plantejar aquesta reivindicació des de la seua posició de territori que “forja aliances superadores de partidismes, que tomba murs i estén ponts, que prima la gestió enfront del soroll, que propícia estabilitat” i que “abandera una concepció d’Espanya plural i diversa”.

Distincions de la Generalitat 2021
Durant l’acte, s’ha fet lliurament de l’Alta Distinció de la Generalitat al personal de vacunació. Ho han recollit, per la província de València, el zelador Francisco Javier Puig; per la província de Castelló, la metgessa Araceli Álvarez i la infermera Paula Mateu; i, per la província d’Alacant, la infermera Marina Fuster. L’actor alcoià Juli Mira ha rebut la medalla al Mérit Cultural.
En preguntar-li a Mira per la seua reacció quan va rebre la notícia, explica que va ser de la mà del propi president de la Generalitat, Ximo Puig, que li va telefonar personalment.
Juli Mira defineix el moment de rebre la notícia com un “sorpresón” i remarca que “un no espera mai que li donen un premi per una cosa per la que pagaria”, en referència a la seua passió per l’ofici d’actor. A més, valora que haja sigut un reconeixement dels Premis 9 d’Octubre, ja que se n’orgulleix de ser valencianoparlant i de interpretar la major part dels seus papers en aquest idioma. “Aquesta circumstància fa que em semble un premi molt entranyable i gratificant, el considere molt meu”, ens comenta Mira.

Juli Mira

Send this to a friend