Un pressupost diferent, però amb color morat. AARÓN FERRÀNDIZ. Regidor de Podem a l’ajuntament d’Alcoi.

El pressupost municipal d’aquest any serà un pressupost diferent. Davant d’un dels pitjors moments, és moment de sumar esforços compartits i d’arribar a acords amplis que ens permetin fer-li front al virus, reactivar la nostra ciutat i no deixar a ningú enrere. Aquest, ha de ser un pressupost que ens ha de servir per tindre la capacitat de protegir a les persones d’aquesta crisi sanitària, econòmica i social.

Per això, des de Podem hem volgut sumar el nostre ADN i donar-li color morat a l’estratègia pressupostària del govern municipal. Tot, per estirar i apropar-lo al nostre projecte de ciutat i millorar el dia a dia de la gent en un moment tan complicat com l’actual.

Per aconseguir-ho, hem presentat més de 30 propostes on la participació ciutadana i la transició ecològica són dos pilars fonamentals entre d’altres propostes de diferents àmbits importants com les polítiques socials, l’habitatge o la recuperació de serveis. I tot amb l’objectiu d’enfortir i millorar l’estat de la nostra ciutat i el benestar de la ciutadania en un moment on ho necessita més que mai.

Entenem que les decisions polítiques no poden reduir-se, exclusivament, a la interacció entre els diferents partits polítics, ni a votar cada quatre anys en les eleccions o un grapat de propostes al web del pressupostos participatius. Hem d’obrir els horitzons i hem d’aplicar els mecanismes adequats que faciliten una participació més real, de qualitat i de forma permanent. A més de ser una qüestió de qualitat democràtica, així ens ho traslladen les diferents associacions veïnals de la ciutat i la ciutadania en general.


També hem volgut destacar la transició ecològica amb l’objectiu de facilitar un desenvolupament sostenible a través de propostes vinculades a l’economia circular, a la reducció i aprofitament de residus i a la transició energètica. La transició cap un model més sostenible no és tan sols una necessitat. És també una oportunitat de revitalització i reactivació econòmica que no podem deixar passar.

A més, ara més que mai, és moment d’enfortir allò públic per tindre la capacitat de protegir a la nostra gent, a les nostres xicotetes i mitjanes empreses, als nostres autònoms. En definitiva, de dedicar tots els esforços possibles i de posar el millor de nosaltres per a tractar d’estar al costat de tantes persones que ho necessiten, en un context com l’actual.

Send this to a friend