Un retorn a les aules absolutament diferent

A Alcoi hi ha hagut una contractació extraordinària de 40 professionals docents

Escolares, esta mañana, en el acceso al colegio Esclavas. XAVI TEROL

Hui s’ha posat en marxa el curs escolar per a més d’onze mil estudiants a Alcoi. Una retorn a les aules, després de sis mesos, pràcticament, sense activitat en els centres i marcada per les restrictives normes de seguretat i higiene implantades per a fer front a la Covid-19. A Alcoi hi ha hagut una contractació extraordinària de 40 professionals docents, 34 per part de Conselleria i 6 per part de l’Ajuntament. La Generalitat ha atorgat 221.434 euros en els centres educatius de la ciutat en una dotació extraordinària per a les despeses de funcionament per la Covid 19.

Per a complir amb la normativa de la Generalitat, alguns centres han creat un protocol d’entrada, especialment els centres que tenen un major número d’alumnat. És a dir, segons el cicle educatiu entraran i eixiran per diverses portes i també entraran i eixiran en horaris escalonats, d’aquesta manera pretenen evitar massificacions. En aquest retorn a les aules s’han vist cues en els accessos, per a complir amb la preceptiva rentada de mans i presa de temperatura.

Cal remarcar que des de la regidoria d’Educació s’ha oferit en els Centres Educatius diversos espais públics, tant a l’aire lliure com espais tancats. En els centres que han sol·licitat poder estar en els espais a l’aire lliure com a parcs o placetes, se’ls ha donat el permís corresponent sense cap problema. Cap centre ha sol·licitat els espais tancats, ja que han pogut adaptar les classes gràcies a la dotació econòmica de Conselleria. Si al llarg del curs fera falta, s’atendran les necessitats dels centres, s’apunta des del consistori.

És competència municipal la neteja dels col·legis públics. En aquest aspecte, s’incrementa la neteja per a fer-la més intensiva, hi haurà més gent en les hores centrals del dia per a actuar en les zones comunes i de major afluència. Això suposarà un increment econòmic del qual s’ocuparà la regidoria d’Educació per a recolzar en els centres educatius.

D’altra banda, l’inici del curs escolar 2020-21 ha repetit la imatge d’anys anteriors, amb retrobaments dels escolars, en aquesta ocasió després d’un període molt més prolongat, la qual cosa ha comportat, potser, un major desig en aqueixa volta a la nova normalitat, tenint en compte del temps transcorregut i el cas estrany de la situació que han hagut d’experimentar.

Send this to a friend