Un teixit ideat a Cocentaina detecta la febre en els bebés

La idea va sorgir arran de la Covid-19, però la intenció és que el seu ús es normalitze

Un teixit ideat a Cocentaina detecta la febre en els bebés
El teixit canvia de gris a rosaci davant l’augment de calor corporal.

La companyia contestana Bimbi Dreams ha desenvolupat un teixit de llit per a bebés que canvia de color quan la calor corporal de la criatura supera els 37,5 graus. Es tracta d’un teixit ‘termointel·ligent’ –que apliquen a la baixera– amb un dibuix gris que es torna rosaci davant la pujada de la temperatura. Aquesta tecnologia es troba patentada, per la qual cosa és l’únic teixit d’aquestes característiques que pot adquirir-se en el mercat.

El producte es va idear durant els primers estadis de la pandèmia, davant la necessitat de pares i mares de controlar la temperatura dels bebés. No obstant això, des de l’empresa contestana confien que les necessitats del mercat justifiquen la comercialització de la manta més enllà de la pandèmia.

Una portaveu de la companyia, Rocío Camarasa, del departament d’Exportació, ha explicat que es tracta del primer teixit intel·ligent que permet que els pares puguen saber l’estat del bebé “sol amb apuntar-te a veure’l”. Asseguren a més, que el sistema només s’activa mitjançant el contacte corporal, per la qual cosa una possible pujada de la temperatura de l’estada no hauria de tindre incidència.

APLICACIÓ A ALTRES COL·LECTIUS
La baixera es pot adquirir en diferents grandàries, adaptats a cotxe de bebé, així com diferents tipus de bressol i llit.

Més enllà del canvi de color davant una pujada de la temperatura, el teixit està compost per ions plata que segons l’empresa “neutralitzen el coronavirus i els bacteris en tan sols deu minuts”. Aquests ions “atrauen i retenen els bacteris i el virus, i d’un liposoma, que proporciona l’efecte antiviral i ‘antibacterial’ necessari per a trencar l’estructura molecular del virus”.

A pesar que Bimbi Dreams treballa en l’àmbit de la puericultura, no descarten aplicar aquesta tecnologia a l’atenció de persones majors o d’altres col·lectius.

Send this to a friend