Un total de 3.537 persones tenen les dues dosis de la vacuna a Alcoi

Sanitat ha començat a citar a les de 66-69 anys

Imatge d’arxiu de la vacunació a Alcoi.

El procés de vacunació contra la Covid-19 segueix avant a Espanya i per descomptat, també a Alcoi, on són ja 10.536 les persones que han sigut vacunades, d’elles, 6.999 han rebut la primera dosi i 3.537 tenen ja la pauta completa. Aquestes dades han sigut aportades per l’Ajuntament d’Alcoi i daten del dia 28 d’abril.

Aquesta mateixa setmana s’ha immunitzat a més de 3.000 persones entre el dilluns i dimarts en el Complex Esportiu Eduardo Latorre, amb dosi d’AstraZeneca i de Pfizer. Durant aqueixos dies va continuar el procés en les persones de 60 a 65 anys i també en les d’entre 70 i 79 anys.

De cara a la setmana vinent, la immunització massiva prosseguirà tant en l’Eduardo Latorre com en els centres de salut de la ciutat. A més, des de Sanitat es va informar ahir de la previsió de començar a citar a les persones d’entre 66 i 69 anys, per SMS o per trucada telefònica indicant la informació sobre el dia i el lloc al qual han d’acudir per a rebre la primera dosi. Per això, la intenció és que dilluns que ve, es comencen a administrar les dosis de la vacuna a les persones de les edats esmentades, el procés de les quals s’estendrà durant diverses setmanes, segons va assenyalar la conselleria de Sanitat.

També per a la setmana que ve, el president Ximo Puig va comunicar l’arribada de 401.400 dosi dels diferents sèrums que s’estan administrant, principalment de Pfizer i d’AstraZeneca.

SEGONA DOSI D’ASTRAZENECA
La Comissió de Salut Pública va anunciar ahir que retarda, almenys un mes, la decisió d’administrar o no, la segona dosi d’AstraZeneca a aquelles persones menors de 60 anys que ja han rebut la primera, i que pertanyen a diversos col·lectius, com a personal i residents de centres a grans dependents. L’espera radica a tractar de conéixer els resultats d’un estudi que avalua la seguretat d’inocular Pfizer en la segona dosi en aquestes persones. Aquesta determinació comporta espaiar l’interval entre la primera i la segona dosi.

Send this to a friend