Un triomf que val el seu pes en or

Un gol de Juanan en l'arrancada del partit permet al Deportivo doblegar a l'Amorebieta i sumar tres punts que suposa un baló d'oxigen per als de Vicente Parras

Juanan ha sido el autor del único gol en el arranque del partido. Quique Reig.

L’Alcoyano ha aconseguit una victòria sobre l’Amorebieta que val el seu pes en or i que suposa un baló d’oxigene amb vista a una permanència que s’està posant molt cara per als blanc-i-blaus. Els de Vicente Parras han realitzat un partit molt sòlid, amb el valor afegit d’haver sumat tres punts enfront d’un rival que no perdia com a visitant des de finals d’octubre passat i que comptava en les seues files amb Jauregi, màxim golejador del grup, que hui ha passat inadvertit pel Collao. L’únic gol del partit ha sigut obra de Juanan, als nou minuts, en la seua acció favorita, una rematada des del primer pal

Ha sigut l’Amorebieta, no obstant això, qui ha donat la sensació d’eixir més endollat al encontre amb un parell d’acostaments d’un cert perill, sent Julen Jon, el fill del mític Julen Guerrero, que està cedit pel Reial Madrid, qui va tindre la primera ocasió, ben resolta per Miguel Bañuz. No obstant això, l’Alcoyano, en la primera que ha tingut, no ha fallat. Els blanc-i-blaus han trobat un filó per banda dreta i  allí han bolcat tot el seu joc d’atac, amb Armental i Agüero atacant una vegada i una altra.

En una d’aquestes incursions, Agüero ha connectat molt bé amb Juanan i el de L’Olleria, fent gala de la seua predilecció pels centres al primer pal, s’ha avançat a l’acció de la defensa basca i ha aconseguit ficar el peu el just per a fer el 1-0 en el minut 9. Tres després, en ple assetjament blanc-i-blau, sabatada de Lobato que s’ha estavellat en el travesser. Millor no podien començar les coses, un gol i una ocasió per a fer el segon que ha posat eixa dosi de calma i aplom al joc del Deportivo, que a partir de llavors ha començat a connectar millor i tindre el domini de la situació.

Després d’un quart d’hora pletòric dels blanc-i-blaus, el partit ha entrat en terra de ningú, també la calor s’ha deixat notar després d’una primera mitja hora de molta exigència física i s’ha arribat al descans amb aquest avantatge en el marcador que premiava a un Deportivo superior a un Amorebieta que ha passat de puntetes en el primer temps.

La segona part no ha tingut res a veure amb la primera, l’Alcoyano ha fet un pas arrere, més per l’empenyiment de l’Amorebieta que per iniciativa pròpia. Els de Haritz Mújica a poc a poc han anat abastant més camp, circumstància que també ha sabut aprofitar el Deportivo per a buscar les contres, amb Armental esmolant el ganivet cada vegada que tenia la pilota als peus.

Precisament el gallec ha buscat sorprendre de cap però Magunagoitia ha respost bé atallant la seua rematada. Dos després, en el 60, Seguin ha posat la por en el cos a la graderia en un llançament de falta des de la frontal amb pilota que colpeja en la barrera per acabar en córner.

En la següent acció qui ha posat en peus als aficionats blanc-i-blaus ha sigut Armental i la posterior rematada d’Agüero no ha acabat veient porteria. Ha sigut quan Vicente Parras ha decidit moure fitxa, retirant a Raúl Alcaina per a fer debutar a Moha, jugador del filial Torrelano. A continuació, l’Alcoyano torna a muntar una contra però el centre d’Agüero acaba passejant-se per l’àrea de l’Amorebieta sense que ningú espente la pilota.

Amb els blanc-i-blaus estrenyent una altra vegada i els bascos mirant l’hora, Primi ha tingut el segon en les seues botes després d’un córner botat per Agüero però la pilota s’ha anat per damunt del travesser. A continuació, centre a l’àrea del Deportivo i allí apareix la mà miraculosa de Miguel Bañuz desviant a córner la rematada de cap d’Iturraspe.

Els últims minuts han sigut d’infart, amb l’afició ficant pressió des de la graderia i el col·legiat afegint sis minuts, quasi tots jugats en camp blanc-i-blau, amb l’Amorebieta tirant la resta. Mancant un minut, la pilota li ha caigut a Agüero i el seu tret ha acabat en córner, moment que l’Alcoyano ha tractat de perdre una mica de temps.

Amb el xiulet final, el Collao ha explotat de goig conscient la seua afició de què es tracten de tres punts d’or de cara a la salvació amb el valor afegit d’haver-los aconseguit enfront de l’equip possiblement més en forma de la competició i que està lluitant pel títol de lliga.

Fitxa tècnica

Alcoyano: Miguel Bañuz, Lillo, Primi, Álvaro Vega, Lobato, Armental (75’ Soler), Fran Miranda, Juanan, Koke Sanz (66’ Liberto), Agüero i Raúl Alcaina (66’ Moha)

Amorebieta: Magunagoitia, Víctor López, Etxeita, Antxón Jaso (79’ Murúa), Seguin, Dorrio (79’ Pradera), Albisua, Sibo (69’ Iturraspe), Rayco Rodríguez (53’ Ewan), Julen Jon (53’ Buján) i Jauregi

Àrbitre: Lax Franco (Murcià). Va amonestar als locals Fran Miranda i als visitants Dorrio, Buján, Murúa i Prada

1-0 (min. 9) Juanan.