Una ensulsiada enterra part de l’aparcament de La Beniata

Causant danys a dos cotxes, mentre el pont d'accés al Santiago Payá s'ha afonat parcialment

Una ensulsiada enterra part de l'aparcament de La Beniata
La Beniata ha sigut tancada al trànsit per precaució. | XAVI TEROL

Les copioses pluges de les últimes setmanes continuen causant problemes a Alcoi. En aquest cas es tracta de despreniments de terra en el vessant de La Beniata i l’accés al polígon Santiago Payá. En el primer, l’ensulsiada va tindre com a conseqüència dos vehicles danyats per la caiguda de rebles sobre el solar que s’utilitza com a aparcament al carrer Alacant, on recau el vessant afectat.

Va succeir el dijous a la vesprada i tal com informava el regidor d’Urbanisme, Jordi Martínez, “afortunadament no s’han produït danys personals ni materials greus”, si bé va caldre tancar al trànsit la zona a partir de l’altura del pont de Fernando Reig, encara que es deixa accedir als veïns amb garatges en aquest carrer, així com a les empreses de la zona.

D’altra banda, l’Ajuntament ha iniciat un procediment d’urgència per a retirar amb la màxima celeritat possible l’ensulsiada i per a consolidar la part del vessant de La Beniata que s’ha vist afectada. Aquest procediment d’emergència, segons han comunicat, es realitzarà amb independència de qui tinga la propietat i encara que els terrenys no siguen municipals.

CRÍTIQUES DE COMPROMÍS
Mentrestant, el grup municipal Compromís denuncia que “fa dos anys La Beniata ja ens va avisar”, alhora que afigen que “des del govern no han fet res per a evitar el que acaba de passar”. Elisa Guillem, regidora de la formació valencianista, recorda que els veïns ja es van mostrar preocupats llavors pel perill que comporten aquests moviments de terra que comprometen la seguretat de la zona. “És evident que el talús no estava en condicions”, per la qual cosa opina que és una “irresponsabilitat” per part de l’Ajuntament no haver actuat abans que succeïra aquesta “gran ensulsiada”.

Una ensulsiada enterra part de l'aparcament de La Beniata
El pont, sense ús ja des de 2012, no permet el pas de vianants. | XAVI TEROL

MALESTAR D’EMPRESARIS
Respecte a l’incident ocorregut en l’antic pont d’accés al Santiago Payá, en desús des de l’any 2012, empresaris del polígon de Sant Benet, al qual recau el pont, s’han posat en contacte amb aquest periòdic per a denunciar el seu malestar per una situació que arrosseguen des de fa anys. Però ara amb les pluges, el lliscament de terres ha originat el desplaçament d’una biga del pont, provocant una enorme falla a causa de l’enfonsament del ferm.

Cal recordar que en aquest pont, tallat també ara al pas de vianants, no han volgut intervindre perquè un estudi geotècnic va determinar que actuava evitant el desplaçament del vessant. No obstant això, actualment es troba en estat d’abandó i els empresaris asseguren que aquesta situació està passant factura a la base de l’estructura, que creuen que amenaça amb ensorrar-se i col·lapsar, per tant, sobre les naus industrials. L’Ajuntament haurà de prendre una decisió sobre aquest tema.

ENSULSIADA D’UNA NAU INDUSTRIAL
D’altra banda, hui s’ha esfondrat una casa abandonada en la zona d’Algezares –prop de les fàbriques–, segons la informació de l’edil de Seguretat, Raül Llopis. És possible que les pluges de les últimes setmanes hagen propiciat aquesta caiguda, en la qual, tan sols es lamenten danys materials, en tractar-se d’un lloc no habitat.

Els bombers del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant s’han traslladat fins al lloc dels fets i detallen que es tracta “d’una nau industrial, un edifici de dues plantes i part d’una casa”, confirmant a més que no hi ha hagut ferits.

Send this to a friend