Una estrena de la pista de BMX per la porta gran

Va haver-hi un total de 170 participants en la prova de caràcter nacional

Moment espectacular de l’eixida d’una de les categories de l’Open. | ALDEMAR

Estrena per la porta gran de la nova pista municipal de BMX en una prova de caràcter nacional celebrada la setmana passada. Encara que era la primera carrera puntuable per a la Copa de la Comunitat Valenciana, van ser molts els ‘riders’ d’altres províncies que es van desplaçar fins a la nostra ciutat, atrets per l’estrena del nou traçat i pel ressorgir de les competicions després de l’aturada.

En total van ser 170 els corredors participants, sent les categories Promeses 7 i 8 anys, Principiants 9 i 10 anys i Alevins 11 i 12 anys, les que més inscripció van registrar, que parlen molt de l’interés entre els més xicotets per aquesta disciplina que serà olímpica per primera vegada aquest estiu a Tòquio. Van haver mànegues classificatòries o Motos com es denomina en l’argot del BMX, semifinals per a poder garbellar als 8 millors ‘riders’ que van disputar la final.

Un moment de l’estrena del circuit municipal situat en Trencacaps. | ALDEMAR

El Club BMX Alcoi va prendre part en la prova amb 24 representants de totes les edats, sent el segon equip per número d’inscrits. Celia García, en categoria Dones 5 i 6 anys va finalitzar segona; Paula Santonja va escalar pel cap alt alt en Principiants femení; Xavi Cherro va dominar en les seues Motos en principiants masculí i va finalitzar segon en la general col·locant-se líder autonòmic.

En aleví masculí, Miguel Navarro i Vicente García van estar donant un gran espectacle i lluitant fins al final per la segona i tercera plaça en el podi, demostrant que estan evolucionant molt gràcies a la nova instal·lació.

Yago Casanova va aconseguir acabar segon entre els infantils, la qual cosa li va valdre el mallot de líder de la Comunitat Valenciana. Patricio Herrero, en Homes 40 a 49 anys, va disputar una atapeïda final en la qual la perícia en l’última corba li va valdre el tercer lloc. En dones 40 a 49 anys, Mariana Delicat va concloure la seua primera participació en segona posició.

ESPECTACULAR CARRERA JÚNIOR
En júnior, la més espectacular, el corredor local Carlos Galera, que venia de córrer la setmana anterior la Copa d’Europa a Verona (Itàlia), es va imposar sobre els seus rivals en unes Motos espectaculars passant per la zona Pro que compta amb uns salts de més de 6 metres de longitud. L’última mànega classificatòria va registrar una aparatosa caiguda, sense més incidents, truncant les opcions de podi d’un altre corredor local, Kenny Vayá.

Per a setembre està previst que el nou circuit siga seu de les dues últimes proves de la Copa d’Espanya. El nou circuit, encara que exigent físicament, va resultar del grat de tots els corredors assistents tant per la instal·lació, com per l’entorn incomparable en el qual es troba. La Copa de la Comunitat Valenciana era puntuable per a assistir al Campionat d’Espanya que se celebrarà a l’octubre a Almuñecar (Granada), a la qual assistiran els corredors del Club BMX Alcoi.