Una estrena entre silencis

Un moment de l’activitat organitzada en la nova instalació esportiva. ALDEMAR

La posada en llarg d’un dels projectes més ambiciosos i difícils d’executar es va portar avant en el més absolut dels silencis, com si res haguera ocorregut, quan realment va ser una matinal molt important per a l’esport de la nostra ciutat que no sols ha vist com la fisonomia de la seua instal·lació més emblemàtica, ha guanyat en espectacularitat amb una pesada estructura de ferro que ara cobreix la pista exterior del poliesportiu Francisco Laporta, sinó que una instal·lació que fins ara s’utilitzava depenent de la climatologia, ara podrà usar-se durant tot l’any, a més amb vestuaris propis.

Tota una benedicció per a esports com l’hoquei i el patinatge artístic, que en principi seran les disciplines més beneficiades per l’execució d’un projecte que ha passat de puntetes en el seu tram final i del qual s’ha trobat a faltar una inauguració concorde a la magnitud del projecte. Els grans afavorits d’aquest moment van ser els xavals del Judo Club Alcoi, que van tindre l’honor de ser els primers a posar peu i gaudir de la renovada i imponent instal·lació. Sobre 130 judokes van participar en la jornada de Jocs Esportius i exàmens de passada de cinturó que van convertir la pista exterior en un formiguer d’esportistes i familiars.

Darrere han quedat molts anys de promeses i una mica més d’un any d’obres. El punt de partida va ser gener de 2020. Al principi es va parlar d’un termini d’execució de quatre mesos, que finalment s’ha allargat a més d’un any degut a la complexitat del projecte i a les nombroses dificultats que s’han anat salvant durant el camí recorregut.

Entre elles, la pandèmia, que va obligar a paralitzar les obres un parell de mesos. Llavors es va parlar d’una inauguració a la fi d’any, més tard es va deixar per a principis de 2021 i va anar a l’abril passat quan finalment van acabar. En el seu moment va ser *Castulo *Techonology l’empresa elegida entre quatre candidates per a executar el projecte per un import de 250.246,15 euros. La coberta metàl·lica se sosté sobre quatre pilars de formigó armat. En tot moment es garanteix un *galibo superior als 5 metres baixos els elements estructurals en l’àrea de joc. En total la superfície construïda és de 1.056,51 m².

Send this to a friend