Una guia per a descobrir Alcoi

Visites temàtiques i representacions teatrals per a descobrir al visitant les diferents facetes de la ciutat

Una guia per a descobrir Alcoi
Guiarte con Arte ofereix rutes teatralitzades.

La realitat d’Alcoi pot ser abordada des de diferents perspectives: històrica, arquitectònica, cultural, festiva… Per això amb el pas dels anys han sorgit a la ciutat diferents iniciatives amb les quals divulgar i posar en valor tot aquest patrimoni etnològic. Algunes empresas han vist ací una oportunitat per a fer negoci, alhora que permeten complementar l’oferta turística de la ciutat. Parlem d’empreses i agències de viatges que organitzen rutes guiades i tematitzades amb les quals descobrir diferents facetes i racons de la ciutat.

Una d’elles és Quality Tours Mariola, al capdavant de la qual es troben Jordi i Ana Linares. A la seua variada oferta de rutes temàtiques tenen previst afegir aquest mes de setembre una que mesclarà història, misteri i successos truculents. L’han plantejada com un recorregut urbà amb el qual destacar tres històries que abasten quatre segles (des del XVI fins al XIX). Tres successos que, tal com asseguren, “van fer trontollar a qualsevol mortal i que encara continuen donant que parlar”. Un d’aquests successos està relacionat amb la Santa Inquisició, motivat pel robatori d’unes formes consagrades i acompanyat a més per un terratrémol registrat a Alcoi en el segle XVI. L’exorcisme també té cabuda en la ruta; en ocasió d’una plaga de llagostes que assota la península entre els segles XVI-XVII, cada ciutat va intentar salvar-se com bonament va poder. A Alcoi es va optar per un exorcisme amb oració secreta en honor a Sant Gregori d’Òstia.

Quality Tours Mariola torna amb novetats aquesta temporada.

L’últim dels escabrosos successos segueix la pista d’un dels assassins més aterridors de la història de la humanitat, el sanguinari Jack l’esbudellador. A la fi de 1888 la seua activitat cessa de manera misteriosa. A partir d’aqueix moment la premsa es fa ressò de la seua presència a Espanya, en ciutats com Ferrol, La Corunya, Barcelona, València i també a Alcoi. El coordinador d’activitats de l’agència, Jordi Linares, assegura que malgrat les connotacions fantàstiques que puga presentar la ruta, la seua ambientació i la informació que en elles s’aboca “ha sigut fruit d’un exhaustiu procés de documentació”.

Rutes amb valor teatral
Guiarte con Arte és una jove empresa que ofereix un servei similar, encara que afegint un valor teatral. S’han especialitzat en les visites amb personatges caracteritzats de l’època que representen, com per exemple les visites ‘Viu el Nadal alcoià amb Tirisiti’, ‘Alcoi Medieval i les seues festes’, ‘Alcoi, ruta europea del modernisme’, ‘Viu la Casa Escalò’, ‘Viu Villa Rosario’. Jenny Ramírez, una de les responsables de l’empresa, recorda que amb les restriccions imposades per la pandèmia han vist la necessitat d’instaurar un sistema de rutes a demanda, amb el qual les persones interessades sol·liciten la temàtica concreta. Cal dir que la seua activitat no se circumscriu a Alcoi, ja que organitzen rutes guiades en localitats com Cocentaina, Banyeres i Xixona, en aquesta última encarregant-se de les visites turístiques al seu castell.

Send this to a friend