Una imatge més intimista de l’art de Juana Francés en l’IVAM

Ahir es va inaugurar una exposició a Alcoi, amb més de 100 peces

Una imatge més intimista
Alguns dels assistents a l’acte inaugural.

L’art i la trajectòria de l’artista alacantina Juana Francés són els protagonistes de l’exposició que va inaugurar ahir l’Institut d’Art Modern (IVAM) en la seua seu a Alcoi. Més de 100 peces entre pintures, escultures, dibuixos i gravats i un important fons documental de l’Arxiu Juana Francés componen aquesta mostra, que romandrà oberta al públic fins al 14 de gener de 2024.

La comissària de l’exposició ‘Juana Francés’, María Jesús Folch, va assenyalar que amb aquesta mostra s’ha buscat “esborrar etiquetes” de l’artista i “transmetre una imatge més intimista del seu art”, en la qual es “reflectisca la seua ideologia i les seues fonts d’inspiració”.

Les obres de l’exposició procedeixen dels quatre museus i centres d’art espanyols que custodien l’obra de Juana Francés: l’IVAM, el Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA), el Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia (MNCARS) i l’Institut Aragonés d’Art i Cultura Contemporanis Pablo Serrano (IAACC), a més d’altres col·leccions privades.

Per part seua, la directora de l’IVAM, Nuria Enguita, que va participar en la presentació de la mostra al costat de l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés i la comissària, va remarcar que “és una de les exposicions més importants fins hui pel volum d’obres”.

Send this to a friend