Una nova edició del Sent-me omplirà de música Cocentaina

Tots els concerts s'han previst aquesta setmana al pati del Palau Comtal

Una nova edició del Sent-me omplirà de música Cocentaina
Una edició anterior del Sent-me.

El pati d’armes del Palau Comtal de Cocentaina es convertirà aquesta setmana en epicentre del Simposi Trobada de Noves Tendències en Música i Educació, una cita que aconsegueix la novena edició i que arriba carregada de propostes musicals.
D’una banda, destaca el caràcter formatiu del Sent-me amb una proposta educativa centrada en aquesta ocasió en unes Jornades de Composició Musical obertes tant a creadors professionals com amateurs.
Les mateixes estaran impartides pel reconegut compositor Andrés Valero – Castells, catedràtic del Conservatori Superior de Música de València. A tot això se li afig un ampli programa de concerts que arranca en la nit de hui dilluns amb l’orquestra Hesperian Symphony Orchestra, dirigida pel contestà Ignacio García Vidal, i que arriba a la capital del Comtat avalada per més de 100 actuacions per a oferir la Simfonia número 9 «del Nou Món» del compositor txec Antonín L. Dvorák.
L’endemà el conegut Pepe Viyuela, acompanyat del baríton Luis Santana, presentaran l’espectacle denominat «Riu de poesia» en un simpàtic homenatge als grans escriptors de la literatura espanyola. Un altre plat fort del Sent-me el tenim el dimecres amb la presència al Palau Comtal de Capella de Ministrers, agrupació que presentarà al públic una cuidada selecció de composicions de música valenciana datada entre els segles XV i XVI.
Finalment, estarà en la Vila Comtal la secció de metall de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana dins del cicle ‘Les Arts Amb Tu” que impulsa el Palau de les Arts “en aquests deu anys el món ha canviat i també l’ha fet el Sent-me, adaptant-se a la realitat d’aqueix univers canviant, però mantenint intacta la vocació del seu missatge germinal: una societat construïda per persones sensibles i que estimen la cultura serà una societat més dialogant, més respectuosa amb l’altre, una societat millor”, explica el mateix Ignacio García Vidal; el director artístic d’aquest gran esdeveniment.
Finalment, l’alcalde de Cocentaina anima a contestans i veïns d’aquestes comarques a poder gaudir de la gran oferta cultural que presente el Sent-me en aquest 2023 “estem davant un esdeveniment que és un referent no sols per al nostre poble, sinó també per a tota la comarca, per a tot el país i, fins i tot, en l’àmbit internacional”, conclou Jordi Pla. Els interessats a aconseguir alguna localitat per als concerts del Sent-me poden intentar-ho des del portal web municipal, en l’apartat dedicat al simposi, o per mitjà del telèfon 96 559 27 95.

Send this to a friend