Una nova etapa s’obri en La Gruta Gastronómica d’Alcoi

El projecte consta una nova zona de restauració en el saló principal, una zona chill out al jardí i una taperia gourmet a peu de carrer

Una nova etapa s'obri en el Cercle Industrial d'Alcoi
Eduardo Blanes i Lola Blanquer al costat de l’equip | C.M.

Nous espais i nova gastronomia canvien la tendència del restaurant per a oferir als clients, tant socis com no socis, altres experiències.

Després d’aquestes idees està Eduardo Blanes, que amb més de 10 anys de trajectòria dins del sector de l’alimentació, s’embarca en aquest nou projecte. “Vaig muntar la Taperia Cayetano Pantojo prop de la Plaça Espanya i més tard em van oferir la direcció del restaurant l’Almàssera de Gormaig. Ara m’unisc al Cercle Industrial aportant la meua experiència en restauració per a ajudar-los amb una nova visió”, explica Eduardo Blanes, responsable del Grupo Blanes.

Així, l’espai de La Gruta s’amplia i passa a ocupar la zona del saló principal d’aquest edifici tan emblemàtic i important de la ciutat d’Alcoi. “Estem canviant la tendència i jugarem amb coses noves, creant un projecte diferent”, assegura Blanes.

Abans només es podia gaudir del menjar en la zona inferior, però ara també disposen del saló principal per a poder gaudir de la llum que entra pels seus grans finestrals i d’un ‘Cabrera’ davant dels ulls dels comensals. No obstant això, el restaurant en aquest saló no pot estar fix, ja que “en temporada de comunions i altres esdeveniments se li dona prioritat a aquestes celebracions, per la qual cosa s’anirà jugant amb els dos espais”, aclareix Lola Blanquer, Directora d’esdeveniments i relacions públiques del Cercle Industrial.

Una altra de les novetats és que els comensals podran degustar marisc i diferents carns dins del menú, “amb productes frescos i de qualitat”. Des de l’organització, aposten per la fluïdesa en els menjars i que el mateix client pose els temps, per aquesta raó l’equip, tant de cuina, sala i esdeveniments, és el mateix. “Simplement hem ampliat amb gent nova per a poder donar un bon servei i que la gent estiga contenta, per la qual cosa s’ha apostat per incorporar a més cambrers i més gent en cuina. L’objectiu és que tots els que acudisquen se senten com a casa”, recalca Blanquer.

A més, pensant en les famílies, disposaran de monitors perquè els xiquets juguen. Recalcar que un dels principals objectius és oferir als alcoians un nou punt on poder gaudir i per això han decidit que aquest nou espai estiga disponible per a tots, és a dir, no caldrà ser soci per a poder gaudir d’un menjar en el Cercle Industrial. Així i tot, el soci continuarà disposant de tots els avantatges com els ‘esdeveniments socials’ que són exclusivament per a les persones inscrites.

D’altra banda, pròximament s’inaugurarà la taperia gourmet a peu de carrer, en la qual s’inclouran bocats deliciosos per a obrir l’apetit. Aquest nou espai estarà situat en l’antiga zona coneguda per ‘la perrera’, en la planta baixa de l’edifici. Encara no té un nom adjudicat, però tant Blanes com Blanquer asseguren que el nom de ‘la perrera’ ja és conegut per la major part dels alcoians. Finalment, amb el bon temps, i si les restriccions Covid ho permeten, la zona del jardí cobrarà protagonisme els dissabtes. La idea és que en acabar de menjar, els clients puguen passar directament al jardí per a gaudir d’una copa. Aquesta zona passarà a ser un espai chill out on durant unes tres hores setmanals, comptarà amb música en directe de la mà de grups musicals de Jazz o de cantants reconeguts com Manolo García, per exemple, i fins i tot hi haurà setmanes de monòlegs, avancen. “La intenció és donar-li un nou ús a aquest jardí, per això volem provar aquesta idea els caps de setmana i segons vaja funcionant, anar ampliant els dies”, explica Blanquer.

En resum, un nou projecte que reviurà  els diferents espais d’aquest edifici. “És un espai increïble que té Alcoi i ens hem proposat alçar-lo i que torne a gaudir de les instal·lacions del Cercle Industrial com es feia abans”, conclou Blanquer.

Send this to a friend