Una orquestra ‘professional’

Des que es va constituir la nova junta directiva, han tingut clar que la professionalització i modernització de l'OSA és un dels principals reptes

Una orquestra ‘professional’
L’Orquestra Simfònica d’Alcoi en un dels seus concerts al Teatre Calderón.

L’11 de setembre de 2022 l’Orquestra Simfònica d’Alcoi no sols va estrenar un nou curs, si no també junta directiva, formada des d’aleshores per un grup de nou joves músics. Ferran Villanueva, actual president, assenyala que el principal objectiu que es persegueix és “que l’orquestra siga professional”. I en el camí per aconseguir-ho, destaca el treball que es fa a l’Acadèmia, amb seu a Alcoi i Ibi. “L’Acadèmia és una oportunitat perfecta per crear professionalitat, que els professors que treballen en ella formen part també de l’Orquestra”.

Una orquestra ‘professional’
Ferran Villanueva, nou president de l’OSA.

De la mateixa manera, s’aposta per la modernització i per reactivar l’oferta d’activitats que es porten a terme durant l’any. En aquest sentit, fa dues setmanes presentaren una de les principals novetats: la primera campanya d’abonats en la història de l’Orquestra. Villanueva comenta que el que es pretén amb açò és “oferir a la gent el que vol i generar oferta”. Aquells que decidisquen abonar-se amb l’aportació de 30 euros a l’any gaudiran de descomptes en algunes activitats, assistència als assajos, accés als concerts i informació directa de les activitats.

Amb açò, els dos pròxims concerts se celebraran l’11 de novembre amb motiu de Santa Cecília i amb la direcció de Rodrigo Guigó, i l’habitual concert de Nadal. Tal i com assenyala Villanueva, serà entre gener i juny quan més concerts se celebren, entre els que destaquen quartets de corda, concerts ensemble de corda, concerts de formació de cambra i concerts de la Jove Orquestra. “La nostra intenció és fer un concert al mes i poder portar-los a altres localitats”. A més, entre les propostes de la nova junta directiva està la de recuperar projectes que van desaparéixer. Entre ells, conferències de música, art i humanitats, un concert de música festera, i el Sinfonatura, trobada de la Jove Orquestra.

El nou president assenyala que el fet de que la direcció estiga plena de gent jove pot ser el motor perfecte per donar el canvi necessari. “La joventut aporta eixes ganes de fer coses noves i espenta a voler moure’ns, donar-li vida a una orquestra que estava estancada amb tan sols dos concerts a l’any”.

Send this to a friend