Una plataforma veïnal denúncia el projecte de polígon d’Alfafara

Aturem l’S3 exigeix que es garantisquen el dret a la informació i a la participació ciutadana

Vista aèria d’Alfafara, on apareix marcat el futur polígon.

La plataforma veïnal ATUREM L’S3 denúncia que l’Ajuntament d’Alfafara, està tramitant el projecte de construcció d’un polígon industrial de 75.700 m² que podria tindre, segons aquesta plataforma, un alt impacte ambiental i social. El col·lectiu, d’una banda, denúncia l’opacitat i falta de transparència amb la qual consideren que s’està tramitant el denominat ‘Pla Parcial S-3’, i, per una altra, opina que aquest projecte urbanístic de creació de sòl industrial “és desproporcionat, que podria tindre un gran impacte ambiental donada la proximitat del poble i el Parc Natural de la Serra de Mariola i, a més, portar amb si un sobreendeutament del municipi. La plataforma creu que pot haver-hi alternatives més sostenibles per al desenvolupament del sector industrial en aquesta localitat”.

Segons el col·lectiu no es pot accedir a la documentació íntegrament a través de la seu electrònica municipal, com a marca la llei, sobre el projecte de polígon industrial i encara no s’han publicat documents tan rellevants com l’Informe Ambiental i Territorial Estratègic, aprovat per l’ajuntament el mes d’octubre de 2019. Igualment afirmen que les al·legacions presentades per un membre de la plataforma en la fase inicial del procediment tampoc han rebut resposta més de dos anys després.

Des d’ATUREM L’S3 assenyalen que “estan a favor de la indústria al poble, però no de qualsevol manera ni a qualsevol preu”. És per això que la plataforma sol·licita a l’Ajuntament d’Alfafara que done a conéixer el projecte i òbriga els processos de participació ciutadana –com a marca la llei– perquè es puguen fer aportacions.

Send this to a friend