Una sentència judicial desbloqueja les obres del pont de Serelles

El TSJ dóna la raó a l'Ajuntament després del recurs d'un licitador contra l'adjudicació de la redacció del projecte

Està pendent de construir una passarel·la que una directament la urbanització amb el nucli urbà de la ciutat.

Una sentència judicial favorable a l’Ajuntament d’Alcoi suposarà desbloquejar després d’un llarg període d’espera, el projecte per a la construcció d’un pont entre la urbanització de Serelles i el nucli urbà. Tal com ja es va informar en el seu moment, un licitador va presentar un recurs administratiu en estimar que l’empresa adjudicatària de la redacció del projecte havia presentat una baixa temerària i en considerar, a més, que no s’havia valorat correctament als seus tècnics per la compatibilitat de titulacions.

Una primera sentència va donar la raó a l’empresa, però ara el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ha estimat el recurs d’apel·lació presentat per l’Ajuntament d’Alcoi revocant i anul·lant aquesta sentència i imposant a l’empresa el pagament de les costes processals.

En Primera Instància el Jutjat va estimar la demanda en considerar factible l’equivalència respecte de l’equip tècnic presentat pel licitador i va fallar la sentència adjudicant-li directament el contracte de redacció de projecte. El Consistori va presentar recurs contra la citada resolució per creure que havia existit un error per part del jutjador en la valoració dels informes tècnics municipals obrants en l’expedient i que acreditaven que la millor ofereix qualitat-preu era la proposta guanyadora i no la del licitador recurrent.

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha donat finalment la raó a l’Ajuntament fil per randa i detalla que en la primera sentència el jutge no ha valorat adequadament la solvència i dades en els quals es recolzen els informes tècnics emesos que donen fiabilitat a l’oferta adjudicatària. És a dir, considera el TSJ que la baixa temerària està justificada, tal com recullen els informes municipals, i per tant no és motiu d’exclusió del licitador adjudicatari, tal com pretenia el recurrent.

Pel que respecta a la compatibilitat del perfil tècnic qüestionat, la sentència també dóna la raó al Consistori i literalment assegura que “el plec es refereix a titulacions i des d’aquest punt de vista no es pot equiparar la d’enginyer tècnic industrial a la de delineant o similar”.

Amb tot, el TSJCA acaba reconeixent la postura municipal en concloure que, fins i tot concedint-li els punts que reclama el licitador recurrent, la seua empresa no s’hauria classificat en primer lloc perquè quedaria a 28 punts de la primera.

L’Ajuntament podrà seguir a partir d’ara amb el procés d’adjudicació de les obres que estava a punt en cas que es dugui a terme quan es va haver de paralitzar, després d’estimar-se la mesura cautelar de suspensió sol·licitada pel licitador.

“És responsabilitat d’aquest govern no dilatar més la situació, complir amb la legalitat i també fer una urbanització digna per als veïns que no tenen culpa d’aquest projecte ruïnós propiciat pel PP. Si bé cap recurs davant el Suprem, continuarem amb el procediment d’adjudicació de les obres, perquè els veïns no poden esperar més i perquè el desenvolupament de projectes d’aquesta ciutat no pot quedar supeditat a la voluntat de dilació d’un licitador”, assenyala la regidora d’Urbanisme, Lorena Zamorano, qui recorda que l’obra no suposarà cost a les arques municipals ja que es realitzarà amb l’aval confiscat a Luxender, constructora de Serelles.

Send this to a friend