Una setmana amb la professora Leticia Castro en el Conservatori

Amb motiu de la setmana cultural, la ballarina professional ha impartit un total de cinc classes

Una setmana amb la professora Leticia Castro en el Conservatori
La professora Leticia Castro ha impartit l’especialitat de Folklore i l’Escola Pista de bitles | Xavi Terol

La setmana cultural del Conservatori de Dansa d’Alcoi ha arribat a la seua fi. Cinc dies en què alumnes i alumnes a partir de 2n curs dels Ensenyaments Elementals i els tres cursos d’Ampliació d’Estudis-CADE han gaudit dels ensenyaments de la professora Leticia Castro.

Carmina Domenech, directora i docent de dansa Clàssica i Espanyola, assegura que “tindre a aquesta gran professional ha sigut un tot un plaer. Els estudiants han gaudit i han aprés una especialitat una mica oblidada de la mà d’una professora amb una llarga trajectòria”.

L’especialitat que s’ha impartit de dilluns a divendres, en l’horari de 16 a 19 hores, és el Folklore i l’Escola Bolera, dues disciplines dins de la Dansa Espanyola. “Aquesta especialitat s’imparteix en alguns cursos, però no sempre es treballa a fons”, assegura la directora.

Enguany, a causa de les limitacions d’aforament per la pandèmia, s’han organitzat grups de 15 persones amb la finalitat de complir amb aquesta mesura de seguretat. “Altres anys hem fusionat grups per a aprofitar millor les hores. També teníem la possibilitat d’impartir les classes a les aules de la part superior del Conservatori, les quals permeten un aforament de 21 alumnes. Aquesta opció no la vam triar perquè la visió d’aqueixes aules és menor en ser espais molt allargats i volíem que professora i alumnat tingueren contacte visual durant tot el temps”, argumenta Domenech.

Tindre durant una setmana a Leticia Castro per a impartir aquestes classes en el conservatori d’Alcoi ha sigut senzill, ja que ha sigut companya d’Andrea Luz, professora que imparteix també Dansa Espanyola en el conservatori.

Carmina Domenech està orgullosa de poder veure treballar Castro amb els estudiants: “Té moltes eines per a la docència, ha sigut un plaer veure com ensenyava i com mantenia l’atenció dels futurs ballarins i ballarines. Els alumnes s’han mostrat molt motivats”, conclou.

Recordar que Castro, com a professora, ha compartit escenari al llarg de la seua carrera amb artistes com Lola Greco, Manuel Segòvia, Rafaela Carrasco, Antonio Canales, Rocío Molina, María Juncal, entre altres. Com a ballarina, Castro ha format part de la Cia.. Aida Gómez, Cia.. Rafael Amargo, Pura Passió, Cia.. Carmen Cortés, entre altres.

Send this to a friend