Una trentena d’entitats col·laboren en la programació del 8M

Les activitats del Dia de la Dona abasten tot el més de març

Una trentena d’entitats col·laboren
Manifestació del 8M de l’any passat. ARXIU

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alcoi i el Col·lectiu 8 de Març col·laboren, com cada any, per a confeccionar la programació dedicada a la commemoració del Dia Internacional de la Dona, data en què “reivindiquem la lluita i la igualtat, i en la qual es posa de manifest tot el treball que realitzem des del departament”, destaca la regidora, Aranza de Gracia.

A més, gràcies a la implicació del teixit associatiu i de nombroses entitats socials de la ciutat, la programació entorn de l’efemèride ja abasta quasi tot un mes. I no sols això, en paraules de l’edil, “la lluita feminista ha de ser durant tot l’any”, d’ací les diferents iniciatives posades en marxa per la regidoria, com el treball que es fa conjuntament amb els centres educatius, entre altres.

Enguany, la programació compta amb la participació d’una trentena d’entitats i institucions, que abasten tallers, jornades educatives, activitats esportives, l’acostumat cicle de cinema feminista, música, teatre i activitats formatives, entre altres.

Respecte a la jornada central, que se celebrarà el mateix 8 de març, dimecres, al matí hi haurà una activitat lúdic-festiva en la plaça d’Espanya juntament amb els centres educatius. Serà a les 11 hores, per a després a les 12 donar lectura al manifest reivindicatiu.

La manifestació tindrà lloc a la vesprada (18’30 hores), amb la novetat que enguany l’eixida serà des de Cervantes i recorrerà País Valencià i Sant Llorenç, en direcció contrària al trànsit, fins a arribar a la Plaça. Allí es tornarà a llegir el manifest, a càrrec del Col·lectiu 8 de Març i hi haurà una performance de la mà de l’Escola Municipal de Teatre d’Alcoi, així com una sessió de música punxada en directe amb Alesa DJ.

En la jornada prèvia, es podrà veure en l’IVAM CADA (19’30 hores) l’espectacle ‘Las XL: Degenérate mucho’, teatre feminista, mentre que el 9 de març hi haurà un concert de jazz en La Mujer Barbuda amb Eva Romero Quartet (20’30 hores), així com el muntatge de la coreògrafa Ana Calvo ‘Hijas de… Eva, Lilith y Pandora. Los males de la humanidad’, amb la participació dels ballets d’Ana Botella, Virginia Bolufer, Begoña Bravo, Rafa Felipe i Gawazi. Serà a les 20 hores, en el Teatre Calderón.

Send this to a friend