Una web centralitza tots els serveis en matèria d’habitatge

Permet realitzar tràmits administratius, accedir a ajudes i conéixer la normativa vigent

Una web centralitza tots els serveis en matèria d'habitatge
Vista aèria del Centre històric de la ciutat.

L’Observatori Municipal de l’Habitatge d’Alcoi (OMHA), òrgan de participació creat fa poc més d’un any, ha presentat la seua nova pàgina web, www.omha.alcoi.org, que aglutina tota la informació, així com serveis i tràmits, en matèria d’habitatge. La secretària de l’Observatori, Trini Rubio, ha explicat que l’objectiu d’aquest portal digital és unificar tot el relatiu a les polítiques d’habitatge, destacant la possibilitat de realitzar tràmits en línia, conéixer la normativa i legislació vigent, com també accedir a ajudes en aquest apartat, tant municipals com autonòmiques, ja que en aquest sentit cal assenyalar que moltes de les competències en matèria d’habitatge estan transferides a la Generalitat Valenciana.

Amb tot, la web centralitza també tota la informació sobre els organismes que treballen en aquest àmbit, on a part dels esmentats s’inclou també l’oficina de la Xarxa Xaloc, gestionada per la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, i l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), dependent al seu torn de la Conselleria. A més, la web és accessible per a persones amb dificultats i està adaptada a qualsevol dispositiu.

Cristian Santiago, portaveu de Podem i coordinador de l’OMHA, destaca el treball realitzat per l’organisme en el temps que porta en marxa, complint així amb els objectius inicials. “Està consolidant-se un espai que ens permet participar en les polítiques públiques d’habitatge”, subratlla Santiago.

Per part de la regidora d’Habitatge, María Baca, s’ha explicat que en l’últim ple celebrat de l’Observatori es va presentar l’estudi de diagnòstic de necessitats residencials elaborat a Alcoi, on es posen de manifest diferents qüestions d’interés que serviran per a treballar en un futur. En aquest sentit, Baca parla de temes com el perfil del demandant o els problemes d’accessibilitat, aspectes que constitueixen “un gran repte a superar”.

Send this to a friend