Unió de la indústria de la moda i dels sindicats per a la seua reactivació

La crisi sanitària provocada per la Covid-19 ha reflectit el vital paper que té la indústria de la moda nacional, per exemple, amb la seua reconversió per a respondre al desproveïment de productes sanitaris de protecció amb la seua fabricació sota marges de qualitat i efectivitat.

Amb la vista posada en la recuperació del sector, les organitzacions empresarials d’aquesta indústria i les centrals sindicals s’estan bolcant amb la reactivació de la moda nacional tant en l’economia com en l’ocupació que aquesta genera.

Per a aquesta comesa, són diferents associacions integrades en la Confederació ModaEspaña, les del Consell Intertextil, entre elles Ateval, així com les organitzacions sindicals Indústria-CCOO i UGT-FICA, les que estan treballant de manera conjunta en l’elaboració de les línies a seguir perquè la regeneració de la moda nacional siga possible. Una d’aqueixes línies és la integració de la sostenibilitat en el sector, apostant per productes de qualitat, amb una major durabilitat i en la proximitat, també s’estipula com a fonamental potenciar la innovació mitjançant el desenvolupament tecnològic i digital en tots els processos de producció, la qual cosa provocaria guanyar en eficiència i agilitat.

El sector de la moda a Espanya representa quasi un 3% del PIB i unes exportacions de 8,8% del total nacional en 2018. Aquestes dades mostren la fortalesa del sector, per la qual cosa s’ha d’apostar per a la reindustrialització del país que aferme aquesta fortalesa i aportació beneficie a l’economia espanyola.

Per a tot això, les associacions esmentades i les organitzacions sindicals consideren primordial ampliar les línies de liquiditat de l’ICO, augmentant els terminis de devolució i marcant un període de carència que es puga ajustar a les necessitats del sector.

Foto: Treballador tèxtil | Arxiu

Send this to a friend