Uns 200 alumnes es beneficien del pla de reforç acadèmic

Són estudiants amb necessitats acadèmiques i també de famílies amb baix poder adquisitiu

Uns 200 alumnes es beneficien del pla de reforç acadèmic
Estudiants durant una classe | Arxiu

Un total de 201 escolars d’Alcoi de tots els centres educatius de la ciutat, tant públics com concertats, estan participant en la línia de reforç educatiu del programa d’activitats extraescolars dut a terme amb la subvenció atorgada per la Generalitat. Les classes es realitzen en nou acadèmies privades d’Alcoi. L’alumnat participant és triat pels centres educatius atenent dos criteris: han de ser estudiants que tinguen necessitats acadèmiques i també de famílies amb baix poder adquisitiu.

Amb aquesta línia es compleix un doble objectiu, de la mateixa manera que amb la resta, aconseguir eliminar les desigualtats que s’han accentuat amb la Covid-19, possibilitant que les famílies amb més dificultats econòmiques puguen accedir a les classes de reforç i també que les acadèmies locals puguen seguir amb el seu treball perdent el número més sota de l’alumnat possible. El programa té com a objecte el suport i reforç educatiu per a alumnat de 5é i 6é de Primària i de 1r i 2n d’ESO. També és important assenyalar que no es tracta d’un grup tancat, mensualment es revisa l’assistència de l’alumnat a les classes de reforç i si el recurs no s’aprofita, es dona de baixa i es valora si hi ha alguna demanda sorgida posteriorment d’algun centre, segons els criteris establits.

Recordem que la Generalitat Valenciana va atorgar a l’Ajuntament d’Alcoi prop de 97.000 euros destinats a fer activitats extraescolars i de reforç educatiu per a pal·liar els problemes que ha generat la Covid-19 a l’hora de dur a terme aquestes iniciatives. La regidoria d’Educació va presentar un projecte portat a terme pel departament al Consell Escolar, màxim òrgan de representació del sistema educatiu d’Alcoi, amb tots els agents educatius de la ciutat, sindicats, professorat i directors de públics i concertats, gent de serveis dels centres educatius, associacions de pares i mares de l’alumnat i la regidoria d’Educació.

TRES APARTATS
El programa està basat en tres grans apartats: Activitats lúdic-esportives als patis dels col·legis públics durant els caps de setmana, subvencions per al reforç educatiu i activitats culturals.

A més del reforç educatiu, que és l’apartat més important també s’han dut a terme activitats lúdiques-esportives als patis. Aquesta iniciativa en la qual es treballava en la regidoria des de feia temps es va parar amb les últimes restriccions provocades per l’augment de casos de Covid-19. Es restabliran quan les autoritats sanitàries ho autoritzen.

Finalment la tercera línia se centra en les activitats culturals, seguint el mateix doble objectiu, fer que els escolars puguen dur a terme a l’aula les activitats que hagueren fet amb l’eixida trimestral i reforçant als artistes i empreses de serveis locals. Es tracta d’activitats adaptades en cada època de l’any. Per Nadal es van dur a terme tres: ‘Contacontes Nico el patge’, per a 1r i 2n de Primària, ‘Visites guiades amb ‘Tirisiti i els seus amics’, per a 3r i 4t de Primària i ‘Descobreix el Nadal de la mà de Tirisiti i els seus amics’ per a Infantil.

Send this to a friend