Vacunen en els centres de salut de Muro i Benilloba

A Alcoi segueix el procés durant la setmana vinent

La vacunació ha donat principi aquesta setmana a Muro. | RAY MARTÍNEZ

Després que l’Agència Europea del Medicament (EMA en les seues sigles en anglés) donara el dimarts el vistiplau a la vacuna contra la Covid-19 de Janssen, malgrat confirmar que existeix un “possible vincle” entre el fàrmac i els casos de trombes detectats, aquesta setmana s’ha iniciat el repartiment de les primeres dosis rebudes. La EMA, considera i al·lega que “la relació global entre riscos i beneficis continua sent positiva”.

Així, s’ha desbloquejat el procés de vacunació de les dosis que ja havien a Espanya i durant aquests dies s’ha començat amb la distribució a les comunitats autònomes. En el cas de la Comunitat Valenciana, des de la conselleria de Sanitat es va detallar el dijous que s’havien rebut 14.600 dosi de Janssen i que s’anava a començar a citar a les persones d’entre 70 i 79 anys, que és el grup d’edat establit per la Comissió de Salut Pública nacional. D’aquesta manera, es pretén continuar amb la immunització a les persones més majors. Una altra de les determinacions adoptades des de la Comissió de Salut ha sigut que a “els col·lectius en actiu amb una funció essencial per a la societat” se’ls administrarà la “vacuna disponible després de vacunar a les persones de més de 60 anys en lloc de vacunar-se amb AstraZeneca” que fins ara havia sigut el fàrmac inoculat.

També s’ha reafirmat l’interval establit entre les dues dosis, que és de 21 dies en el cas de Pzifer i de 28 en el cas de Moderna.

El que segueix sense conéixer-se i que “es decidirà pròximament” són els casos de les persones de menys de 60 anys que han rebut la primera dosi i estan a l’espera de la segona.

La conselleria de Sanitat ha explicat que la previsió era administrar aquesta setmana la vacuna de Janssen a 4.894 persones, citades prèviament en els centres de salut de les 48 Zones Bàsiques seleccionades com a Punts de Vacunació, entre els quals es troben Muro i Benilloba, on aquests dies s’ha començat a vacunar contra la Covid-19. De cara a la setmana vinent, Sanitat pretén distribuir la resta de dosis disponibles a les Zones de Salut Bàsiques per a la població nascuda entre 1941 i 1948. A Alcoi, s’ha comunicat des de l’Ajuntament que el procés de vacunació continuarà demà i el dimarts en el Complex Esportiu Eduardo Latorre, i pel qual es pretén vacunar a més de 3.000 persones entre dosis d’AstraZeneca i de Pfizer, que seran citades prèviament per Sanitat.

D’altra banda, des d’aquest dilluns s’està distribuint el carnet de vacunació amb dades sobre la mena d’immunització rebuda, la data o el número de dosi.

Send this to a friend