“Vaig fer una pausa en el disseny, per a dedicar dos anys a aprendre a cuinar”

Alkúza és el nou projecte gastronòmic del dissenyador gràfic Ignacio Doménech

Vaig fer una pausa en el disseny
El dissenyador alcoià en la seua altra faceta com a cuiner.

El dissenyador gràfic Ignacio Doménech és conegut en Alcoi per haver sigut el creador d’imatges que han sabut captar a la perfecció les nostres tradicions, com són el cartell de la Cavalcada d’Alcoi de 2013, la portada de la revista de Festes de 2018, o el cartell de la festivitat de la Verge dels Lliris en el 2021. Molts també sabran que el seu treball ha arribat més enllà, i en l’any 2014 va ser l’autor del cartell dels San Fermín.

Aquest últim va ser el que li va donar l’oportunitat de poder dedicar dos anys de la seua vida a una altra de les seues passions, la cuina, i que hui dia, li ha servit per a portar endavant un nou projecte anomenat Alkúza, un videoblog de receptes que es pot seguir a través de les seues xarxes socials (Youtube i Tik Tok: @ignaciodomenechp, i Instagram: @ignaciodomenech).

Gràcies al premi que va guanyar amb motiu del cartell de les festes de Pamplona, Doménech va poder estudiar durant dos anys a l’escola de cuina del conegut Karlos Argüiñano: “Vaig fer una pausa en el disseny, i vaig dedicar aquest dos anys a aprendre una altra professió. La gent es pensava que anava a deixar la feina de dissenyador, però no, sols he invertit dos anys per a poder fer projectes com el que estic començant ara”.

Encara que sempre li ha cridat l’atenció aquest món, abans de poder estudiar al País Basc, confessa que no havia cuinat molt, però que, tenia grans referències a la família: “La meua avia tenia molt bona mà, i ma mare també. Crec que ha sigut un poc d’herència per la seua part”.

Gaudir de la cuina
Després de molts anys, Ignacio va trobar la forma de poder gaudir de la cuina, sense deixar de banda el disseny gràfic, i ho ha fet a través d’aquest vídeoblog amb el qual anirà mostrant periòdicament receptes tradicionals de la gastronomia espanyola amb vídeos curts, d’un minut aproximadament.

Aquesta idea va sorgir a partir d’estudiar a l’escola d’Arguiñano: “Teníem una assignatura que era de cuina regional, i em va agradar moltíssim perquè es parlava de la base de la gastronomia. Ara tot el món es fixa en l’avantguarda, però la base és la cuina tradicional, la que es passa de generació en generació. Amb el videoblog vull donar valor a la cuina casolana. Així que vaig pensar en fer un projecte com aquest, amb vídeos curts, però va anar passant el temps i després de set anys, ja he pogut tindre més temps per a poder fer-ho, així que espere que vaja bé i que a la gent li agrade”.

La primera recepta que ha publicat ha sigut ‘Lluç a l’ondarresa’, i ha avançat que pròximament podrem gaudir d’un plat típic d’Alcoi: “Per descomptat hi haurà plats de la gastronomia d’ací. Ja he gravat les primeres receptes, i precisament una d’elles és una recepta típica d’Alcoi”.

Ignacio Doménech per fi està gaudint d’aquesta passió, però assegura, que es quedarà en un hobby i que ell continuarà sent dissenyador gràfic: “Tinc molt clar que la meua professió és el disseny gràfic. Però, si que és cert que açò em va bé per a fer projectes relacionats amb el món de la gastronomia, ja que, per exemple, en el blog estic intentant barrejar les dos coses, amb l’edició dels vídeos”.

I és que, aquestes receptes estan gravades amb una gran qualitat, i amb elements gràfics que posen encara més identitat al treball de Doménech.

Send this to a friend