Veïns de la Sang protesten davant un requeriment del consistori

L'Ajuntament ha enviat una ordre d'execució a una comunitat de veïns del barri perquè repare la seua façana

Veïns de la Sang
Els comerciants es queixen també dels problemes derivats de les obres a Sant Mateu. XAVI TEROL

Segueixen les queixes veïnals referent a la situació del barri de la Sang. L’última demanda dels veïns i comerciants del barri ha sigut airejada als mitjans de comunicació en relació a una ordre d’execució que ha rebut una comunitat de veïns, en la qual se’ls insta a reparar un desperfecte de la seua façana. Des de l’associació de veïns de la Sang no entenen que s’haja enviat aquest requeriment per a escometre la reparació en 10 dies, al·ludint per això a la reforma integral que està pendent per al barri. “Volem pensar que es tracta d’un error administratiu de l’ajuntament, i no que ens estiguen intentant acoquinar”, assegura el president de l’associació veïnal de la Sang, Diego Fernández.

Referent a això, el regidor Jordi Martínez assegura que es tracta d’una intervenció “puntual i de caràcter urgent”, sobre la qual han d’actuar els propietaris al marge dels futurs plans per al barri.

L’origen del conflicte resideix en les competències que ha d’assumir el consistori alcoià en el projecte de rehabilitació. Segons el govern local, l’únic acord amb el veïnat resideix en l’elaboració d’un estudi de possibles solucions per a la consolidació de les façanes. Així ho va assegurar el propi alcalde Toni Francés en el ple de principis de juliol. Martínez afig que l’única funció que pot exercir el govern local és la d’intermediació amb la Generalitat Valenciana, qui ha de ser la responsable del projecte, en tractar-se d’una obra promoguda fa dècades per l’extint IVVSA (Institut Valencià d’Habitatge).

Fernández contradiu la versió oficial, i atribueix a l’ajuntament la responsabilitat de redactar un estudi per a identificar les causes dels problemes constructius del barri; de redactar el projecte per a reparar les deficiències de construcció; i que aconseguisca les subvencions necessàries punt d’Europa, l’estat espanyol i la Generalitat Valenciana. A l’espera que veïns i ajuntament resolguen les seues diferències, totes dues parts tenen prevista aquest dilluns 19 de juliol una reunió amb el director general d’Habitatge i Rehabilitació, Rafa Briet, per a avançar en les possibles solucions per al barri.

Més enllà de la situació de les façanes, els comerciants del carrer Sant Domènec (adjacent al barri de la Sang), es queixen dels problemes derivats de les obres fetes recentment en la zona, i demanen solucions d’aparcament per als seus clients. A més, critiquen que amb la recent reordenació del trànsit l’accés a aquest vial s’ha tornat problemàtic, per la qual cosa sol·liciten un canvi de sentit en la circulació.

Send this to a friend