Vete al médico! DAVID BOTÍ RUBIO. Membre de la Coordinadora Municipal de Podem Alcoi

Carmelo Romero, diputat al Congrés pel Partit Popular, ens va deixar bocabadats amb les paraules “vete al médico” mentre Iñigo Errejón parlava sobre la importància del reforç dels equips de salut mental en un debat a nivell estatal. Un cas clar de burla i menyspreu a les persones amb malaltia mental.

Altre cas és l’estigmatització de la malaltia mental, com la que va sorgir arrel a la notícia tan greu de l‘intent d’assassinat a dos menors i la seua dona en la localitat d’Alcoi, on van declarar públicament que l’agressor va sofrir un brot psicòtic.

També quan la ministra d’Indústria i Comerç, Reyes Maroto va rebre una carta amb una navalla ensangonada a l’interior i la premsa va obrir els titulars amb la notícia de que la persona que envia la carta pateix un trastorn psicològic. Per què?

Saben quin flac favor fan a les persones amb malalties mentals amb aquests titulars? Saben l’estigmatització i prejudicis que sofreixen les persones amb algun trastorn psicològic?

Pregue que deixen les malalties mentals per als professionals i que deixen que les persones que les pateixen puguen viure amb tranquil·litat, sense tindre que suportar que se les tracte d’agressives, violentes o perilloses.

A l’hora, pregue que les persones que facen ús dels professionals com psicòlegs i psiquiatres, no senten vergonya ni necessitat d’amagar-ho, perquè no hi ha motiu. I si alguna persona veu motiu de burla o temor, el problema no el té la persona que sofreix la malaltia, sinó qui la desconeix.

Des de Podem, hem presentat una proposta a les Corts Valencianes per a que l’atenció psicològica siga gratuïta i a Alcoi, el grup municipal de Podem Alcoi, ha presentat una proposta per a que el nou servei d’atenció psicològica per a joves es faça extensiu a tota la població i grups d’edat.

Nosaltres ho tenim clar, la malaltia mental no és una amenaça i l’atenció psicològica no és un privilegi, sinó un dret.

Send this to a friend