Vibrant concert d’Any Nou en el Teatre Calderón per a obrir el 2023

A càrrec de la European Strauss Internacional Orquestra

Vibrante concierto de Año Nuevo en el Teatre Calderón para abrir el 2023
Un momento del espectáculo ofrecido en el Teatre Calderón. QUIQUE REIG

El Concert d’Any Nou de l’Associació d’Amics de la Música d’Alcoi (*AAMA) va tornar a la normalitat d’abans de la pandèmia, i va abarrotar el *Teatre Calderón.
La *European Strauss *International *Orchestra, amb més de 50 integrants professionals, alguns de diferents nacionalitats, al costat de la soprano valenciana Belén Roig i el tenor mallorquí resident a Alemanya, Óscar Marín, tots dirigits pel mestre Francesc *Estèvez, van fer les delícies dels assistents amb un deliciós i variat programa, en el qual es van entremesclar els més famosos valsos i *polcas dels Strauss vienesos amb àries i duos d’òperes i operetes molt conegudes dels mateixos Strauss i d’altres compositors. Això, i des de la reobertura del flamant coliseu alcoià, ha conferit a aquesta tradicional convocatòria una personalitat pròpia molt del gust del públic; una cita amb la qual anualment es dona per conclòs oficialment el ‘Nadal *Alcoià’.
Un concert de qualitat, festiu i amé, en el qual també té cabuda la dansa. En aquest sentit, va tornar a haver-hi participació d’A3 Dansa Alcoi, amb la novetat de la projecció d’un visual d’exquisit gust gravat a la Casa Albors de la Plaça d’Espanya, on una parella de ball, al so de ‘El bell Danubi blau’ de *Johann Strauss fill, balla en les imponents estades d’aquest desconegut palauet propietat de La Unió Alcoiana S.A.
Com en aquest concert abunden les sorpreses, sempre agradables, la *AAMA va dedicar la ‘*Sport *polca’ de *Josef Strauss al Club Esportiu Alcoià, amb bufanda *alcoyanista inclosa.
El final del concert es desenvolupa amb alguna cosa que ja és esperat pel públic des de fa uns anys: el ‘Vals de les ones’ de *Juventino Roses, la música que els nostres avantpassats van posar a ‘*Eixa *Milagret la de la *placeta del *Carbó’, popular cançó que els espectadors entonen, i que precedeix a la no menys *celebérrima Marxa *Radetzky del patriarca dels Strauss.

Send this to a friend