Victoria i pas al capdavant del Deportivo

Els blanc-i-blaus guanyen crèdit amb el seu primer triomf de la temporada com a visitants

José Juan tracta de llançar un baló a l’àrea del Deportivo (SD Peña Deportiva)

Victoria doblement important per al Deportivo, que no sols aconsegueix el seu primer triomf de la temporada com a visitant en véncer 0-1 a casa del Peña Deportiva, sinó que guanya crèdit després de fer un pas al capdavant en el segon temps on va consolidar tres punts que són d’or en aquests moments. L’únic gol de la trobada el va anotar Ramón en el minut 67 després d’una magnífica acció individual de Mourad, sensacional després del descans.

El Deportivo afrontava aquesta desplaçament amb baixes significatives, ja que es van quedar sense viatjar Juli, Raillo i Rubén Garcés, els tres per lesió, mentre que Ángel, que arrossegava algun problema físic, es va quedar d’inici en la banqueta i va saltar al camp l’última mitja hora. Amb aquest panorama, Vicente Parras va optar per donar entrada a Alberto Rubio, Ramón i Mourad, amb especial protagonisme de l’hispà-marroquí en el segon període.

El Deportivo del principi va ser un equip valent, sense arrugar-se i buscant imposar-se en cada acció, conscient que el Peña Deportiva és un equip que té estudiat molt bé cada pam d’un escenari típic de les illes, un camp sintètic, de reduïdes diferències i irregular per a tractar d’eixir controlat i tractar d’associar-se en atac.

Després d’uns primers minuts encoratjadors per part blanc-i-blava, els locals dirigits per l’ex blanc-i-blau Raúl Casañ han anat guanyant terreny fins a apoderar-se del partit amb futbol a impulsos, tractant de guanyar cada disputa, per a acabar per moments prop de l’àrea de José Juan.

Mentre el Deportivo anava perdent manxa i cedint perillosament terreny a un Peña Deportiva que va acabar deixant el seu segell en el tram final de la primera meitat. Destacar un tret del colombià Juancho, però sobretot una acció a un minut del descans després d’una bona jugada per banda d’Andrade amb centre a l’àrea, allí Juancho ha controlat i la seua rematada ha acabat per tocar en el cos de Solbes, colpejant el travesser abans de marxar-se la pilota a córner.

A tornada de vestuaris l’Alcoyano va fer el pas al capdavant que li va costar en el primer temps. Res més començar, ocasió per a Alberto Rubio, el migcampista ha enganxat la pilota amb cama esquerra des de la frontal però la seua rematada s’ha marcador per damunt del travesser.

Les bones sensacions des del principi del segon període han culminat en el minut 67, després d’una brillant acció de Mourad, l’hispà-marroquí ha robat la pilota en el lateral esquerre, ha remuntat la frontal, ha fet la paret amb un company i després d’una sèrie de rebutges li ha caigut a Ramón, que lliure de marcatge i tirant-se al sòl, ha aconseguit batre a Seral.

Aquest gol ha permés al Deportivo jugar a favor de marcador, sense presses i tenint en tot moment les idees molt clares mentre que al Peña Deportiva li han acabat per entrar les presses. Primera victòria com a visitant dels blanc-i-blaus, però sobretot destacar el creixement de l’equip en la segona part, ratificat amb eixe gol de Ramón.

Fitxa tècnica:

Alineacions

Peña Deportiva: Seral, Andrade, Pau Pomer, Iago (68′ Toni Jou), Cruz (83′ Conesa), Gilbert, Juancho (59′ Nacho), Cristeto (68′ Del Val), Andreu, Colau (59′ Miquelet) i Antonio López.

Alcoyano: José Juan, Jordán, José Solbes, Raúl González, Pablo Carbonell, Alberto Rubio (62′ Jorge Moltó) (91′ Primi), Jony Ñíguez, Juanan, Camacho (62′ Ángel), Ramón (82′ Ruba) i Mourad.

Àrbitre: Montoro Ferreiro. Va amonestar al visitant Ramón. Va expulsar per doble amonestació al visitant Del Val (min. 94).

El gol: 0-1 (min. 67) Ramón.