Viogen fa seguiment a 112 víctimes de violència de gènere a Alcoi

En l'últim any s'han incrementat les intervencions policials per aquesta qüestió

Hi ha 112 víctimes de violència de gènere
Manifestació celebrada a Alcoi al juny passat, després de l’assassinat de les xiquetes de Tenerife. ARXIU

Es compleixen cinc anys des que Alcoi es va incorporar al sistema de seguiment a les víctimes de violència de gènere, denominat Viogen. L’objectiu és coordinar l’actuació de les diferents institucions públiques dedicades a previndre i combatre aquesta xacra, incidint especialment en la protecció de les víctimes. Actualment, a Alcoi hi ha registrats 112 casos en Viogen i cal ressenyar que en l’últim any hi ha hagut un increment d’intervencions policials per qüestions relacionades amb la violència de gènere.

Les víctimes de violència masclista van augmentar un 24% en la Comunitat en el segon trimestre de l’any. Així ho revela l’últim informe de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere, que mostra un important increment dels principals indicadors d’aquest fenomen delictiu en comparació amb el segon trimestre de l’any passat, el més afectat per la crisi sanitària causada per la Covid. Xifres que, a més, col·loquen a la Comunitat com l’autonomia amb la segona taxa més alta del país en nombre de víctimes de violència de gènere per cada 10.000 dones (21,8), només per darrere de les Illes Balears (25,7) i més de cinc punts per damunt de la mitjana nacional (16,6).

En el pla local, l’augment de la incidència dels atestats policials per possibles delictes d’aquest tipus, també és palpable i en l’última reunió de la taula de coordinació de Viogen –el sistema de seguiment integral dels casos de violència de gènere que impulsa el Ministeri de l’Interior– es va donar a conéixer un increment del 12% respecte a l’any anterior, passant de 94 actuacions entre gener i setembre de 2020 a les 105 durant el mateix període d’enguany. I cal indicar que en el 55% dels casos l’autoritat policial va decretar mesures cautelars, la qual cosa suposa accions de protecció per part de la Policia Nacional.

En aquests moments, el sistema compta a Alcoi amb un total de 112 víctimes registrades en Viogen. Detalladament, tres d’aquests casos es consideren d’alt risc –cap de risc extrem–, 13 mitjà, 52 baix i 44 es consideren sense risc. D’altra banda, la Unitat d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alcoi porta rebudes més de 700 consultes per aquest tema en el que va d’any.

Send this to a friend