Visió europea sobre la depressió en la joventut

El Pare Vitòria ha participat en una trobada virtual d'Erasmus+

Visió europea sobre la depressió en la joventut
Alumnes participant en la trobada virtual del projecte

L’IES Pare Vitòria ha format part d’un treball cooperat realitzat a nivell europeu en el marc d’Erasmus+, de manera conjunta amb estudiants de Dinamarca, Grècia, Polònia i Itàlia, en el qual el punt de partida i d’estudi ha sigut la depressió entre els adolescents.

Els alumnes del centre alcoià han emprat les noves tecnologies per a desenvolupar aquest projecte, en el qual Dinamarca, com a país organitzador, ha dividit a l’alumnat en equips internacionals, que han treballat junts en la cerca d’informació sobre el tema en qüestió.

Aquesta anàlisi i procés s’ha desenvolupat entre els mesos de desembre i gener, per a donar pas a una sèrie de conferències i debats sobre la depressió entre els adolescents, amb ponents de l’organització Headspace, especialitzada en salut mental.

COMPARATIVES SOCIALS
Un dels testimoniatges escoltats en aquest projecte ha sigut el d’una alumna danesa que ha patit assetjament durant el seu període com a estudiant. Així mateix, aquesta activitat ha permés compartir experiències i comparar les situacions sobre com està afectant el confinament i les diferents mesures socials per a fer front a la Covid-19 en els estudiants que han participat i que procedeixen de diversos països europeus.

Finalment, ha tingut lloc una trobada virtual a través d’una plataforma en línia en la qual tot l’alumnat participant ha presentat díptics, cartells informatius o articles periodístics sobre el tema analitzat, i l’han fet emprant les noves tecnologies, a més de potenciant l’expressió en anglés en ambients acadèmics. Des del Pare Vitòria s’incideix en què aquest tipus de projectes ajuden al fet que els estudiants s’acosten a altres cultures i desenvolupen una “actitud oberta i tolerant cap a altres llengües”.

Send this to a friend