Visita a Brussel·les per a denunciar barreres comercials a tercers països

Una delegació espanyola ha traslladat als reguladors les prioritats, preocupacions i interessos del mercat

Visita a Brussel·les per a denunciar barreres comercials a tercers països
Delegació espanyola a Brussel·les.

Una delegació espanyola formada pel Consell intertèxtil Espanyol, la Confederació ModaEspaña i l’Observatori del Sector Tèxtil i de la Moda, s’ha reunit a Brussel·les amb la Comissió i el Parlament europeus, amb la finalitat de traslladar als reguladors les prioritats, preocupacions i interessos del mercat espanyol, així com la necessitat de temps i d’ajuda, per part de les institucions, perquè la normativa sobre tèxtil sostenible i Ecodisseny, que s’està elaborant, ajude a millorar la indústria i garantisca el seu futur. A més, la delegació ha traslladat els problemes de les barreres comercials que el sector espanyol està trobant en països com Turquia o el Marroc, dos mercats clau per a la moda espanyola.

Aquestes trobades han sigut organitzats per l’eurodiputada del PSPV-PSOE Inmaculada Rodríguez-Piñero, que ha valorat la “importància que el sector haja viatjat unit a Brussel·les perquè junts són més forts i seran més tinguts en compte per la Comissió i el Parlament en les regulacions”.

Per part seua, el president del Consell intertèxtil, Pepe Serna, ha explicat que el sector està compromés amb la transició verda, però que “necessita temps i col·laboració de les institucions per a complir amb els objectius que ens ajuden a salvar el planeta sent més competitius a nivell internacional. Hem traslladat als reguladors les nostres prioritats, preocupacions i interessos per a ajudar al fet que les normatives que estan elaborant-se ajuden a generar una millor indústria i a garantir el futur de la fabricació made in UE”, remarca.

En la reunió, els representants del sector han pogut explicar la seua visió sobre com ha de ser la nova normativa i han demanat col·laboració a les institucions perquè la indústria es puga adaptar als canvis que proposen d’una manera eficient i sense perdre competitivitat.

Un altre punt important de l’agenda ha sigut la trobada amb la Direcció General de Comerç de la Comissió Europea en el qual la delegació ha denunciat davant Peter Kovacs, cap de la unitat d’aranzels i regles d’origen, els problemes detectats en mercats estratègics per al tèxtil espanyol com a Turquia o el Marroc. A més, ha aconseguit traslladar la seua preocupació davant l’increment de barreres comercials no aranzelàries, obtenint el compromís de la Comissió de viatjar a Espanya a reunir-se amb els empresaris per a treballar en el nou sistema de denúncia ràpida que impulsen les institucions europees.

Finalment, la delegació ha mantingut una trobada amb el conseller d’Indústria de la Representació d’Espanya davant la UE, Alberto Ruiz, amb qui ha acordat coordinar-se per a defensar els interessos del tèxtil i de la moda espanyola en les negociacions interinstitucionals que tindran lloc després de l’estiu coincidint, a més, amb la presidència espanyola de la UE.

Send this to a friend