Vora de 4.000 persones han participat en la Trobada d’Escoles

Milers de persones -vora 4.000- es van aplegar per participar en la festa pel valencià, que enguany acollia la localitat de Balones (El Comtat). Hi van participar, amb tallers, més de 40 escoles i centres educatius de l’Acoià-Comtat, procedents d’Alcoi, Alfafara, Agres, Gaianes, L’Alqueria d’Asnar, Planes, Benimarfull, Banyeres, Balones, Beneixama, Beniarrés, Benilloba, Biar, La Canyada i Camp de Mirra, Castalla, Cocentaina, Ibi, Muro, Onil i L’Orxa. Com també, una vintena d’entitats, associaciacions i editorials, amb altres tallers i punts d’informació, a més de les universitats d’Alacant i la Politècnica de València.

Al matí, els protagonistes indiscutibles van ser les bandes de Gorga i L’Orxa, les quals van oferir un magnífic concert. Tot seguit, es va inaugurar el mural commemoratiu de la Trobada, a la façana de l’Ajuntament, la fireta i dues exposicions a la Casa de la Cultura: “Els racons del meu poble”, on tots els centres participants a la Trobada van col·laborar amb treballs al·lusius a les seues localitats; I una segona exposició, “Memòria fotogràfica de les escoles de Balones”, per recordar i reivindicar la presència de centres educatius a les poblacions més menudes.

A la vesprada, va començar la festa grossa. Més de 60 tallers i punts d’informació es van escampar pels carrers de tot el poble de Balones. La vesprada va estar amenitzada per les actuacions de La Dependent, amb diverses representacions de l’espectacle “Un quart amb l’Ovidi” i de “Lletraferida”. Els veïns de Balones van preparar un berenar popular, a força de galetes artesanes, bunyols i entrepans, per prendre forces de cara als actes de poqueta nit: el Correfoc, a càrrec dels Dimonis Rafolins de l’Alqueria d’Asnar i el concert de música en valencià dels grups Tancats, Badok i ESIR.

Send this to a friend