Wordle arriba en versió en valencià gràcies a dos alcoians

Hi ha hagut paraules especials sobre les nostres festes

Wordle arriba en versió en valencià gràcies a dos alcoians
Els dos enginyers alcoians que han desenvolupat la versió en valencià, mostren el joc a través d’un telèfon mòbil.

Els alcoians Jordi Iborra i Josue Ferri, cunyats i enginyers en Telemàtica, han creat la versió en valencià del joc de moda Wordle.

Per a qui no conega aquest joc, tracta d’endevinar una paraula de cinc lletres, en sis intents. Les lletres van canviant de color per a saber si s’està fent bé o mal, és a dir, es posen en verd si la lletra està en la posició correcta; en groc si està en la paraula, però no és eixa la seua posició; i en gris, si la lletra no correspon a la paraula. Un joc molt senzill, però que està agradant molt a la gent, ja que sols es pot jugar una vegada al dia. “Havíem vist que aquest tipus de jocs senzills estaven tenint molt d’èxit, i que són fàcils, i ens vam fixar que en valencià no hi havia res. Com ens agrada el tema de la programació, i sempre estem ideant coses per fer, se’ns va ocórrer fer aquesta versió”, comenta Josue Ferri.

Al principi la idea fer un Wordle sols de paraules típiques d’Alcoi, però van veure que: “Ja que ens vam posar, vam veure que si ho fèiem sols d’Alcoi estàvem més limitats”, per aquest motiu, durant les festes de Sant Jordi, hi ha hagut paraules especials sobre les nostres festes, però no han sigut les úniques que s’han vist representades en el joc, les Falles ja van tindre el seu protagonisme, i pròximament també ho tindran les festes de Muro d’Alcoi.

Aquest joc és gratuït i no s’ha de descarregar cap aplicació, es fa a través de la web gameswordle.com/wordleval, i cada dia es podrà jugar amb una paraula nova, que és la mateixa per a tots els usuaris. Els resultats del temps que s’ha tardat en endevinar la paraula o els intents que s’han utilitzat poden compartir-se a les xarxes socials o per Whatsapp per així poder compartir el joc amb amics i familiars i inclús crear una “competició” per a veure qui és el que menys ha tardat en endevinar la paraula del dia.

DOS MESOS EN FUNCIONAMENT
La plataforma porta uns dos mesos utilitzant-se, per la qual cosa encara està començant, però segons indiquen els seus creadors, cada vegada són més les persones que s’animen a endevinar les paraules: “Cada vegada està entrant més gent, ara mateix hi haurà una mitjana de 150 usuaris per dia, i inclús algun dia hem arribat a vora els 200”, indica Jordi Iborra.

Per a donar-li un poc més de dificultat, Jordi i Josue també han creat una versió amb accents: “Totes les paraules han de tindre un símbol d’accentuació, i ahí el nivell munta molt”.

Tant Iborra com Ferri expressen que aquest joc ja no sols és una forma de tindre uns minuts d’entreteniment durant el dia, sinó que també és una forma divertida d’aprendre el nostre idioma, conéixer millor el seu significat, i que a més, pot ser una ferramenta molt interessant a nivell educatiu per a ensenyar a l’alumnat el valencià.

A més, al final del joc, hi ha un link que dirigeix al diccionari oficial de valencià, per a poder aprendre la definició completa i les seues accepcions: “Això li dona un plus al joc, perquè és una forma d’aprendre valencià passant-ho bé”, afirmen els autors del joc.

Send this to a friend