Xavier Molina: “Estem en uns mesos molt importants per al poble i amb molta faena”

L'alcalde de Bocairent parla sobre el moment clau en el que es troba la localitat amb diferents projectes en marxa

Xavier Molina: “Estem en uns mesos molt importants per al poble i amb molta faena”
El alcalde, Xavier Molina, y el concejal José Vicente visitan las obras del alcantarillado de la calle San Miquel.

No sols a través de les festes es busca que un poble millore i de conéixer el seu compromís amb els ciutadans. Són les accions polítiques que actuen directament sobre la població, el territori i els seus voltants les que sobreïxen i donen a conéixer el potencial d’una localitat i el compromís del seu govern amb aquesta. Per tot això, Bocairent es troba en uns moments “molt importants”.

Xavier Molina Martí, alcalde de la localitat, confessa que els següents mesos seran vitals per al poble, ja que aquest s’embarcarà en diversos projectes i rehabilitacions de diferents infraestructures amb la condició de millorar algunes zones. A més i coincidint amb les festes d’estiu, es posa en valor diversos aspectes culturals del patrimoni del poble. “Són mesos de molta faena, ja que hi ha en marxa diferents obres però també moltes qüestions es van encaminant”, comenta Molina.

MILLORES DEL POBLE
Segons comenta l’alcalde de Bocairent, s’estan duent a terme diversos projectes municipals que tenen com a objectiu renovar diferents aspectes del poble. Per exemple, recentment han acabat unes renovacions en les infraestructures dedicades al cicle de l’aigua com és la millora i ampliació del deposite d’aigua municipal o del clavegueram de diversos carrers.

PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS
També pròximament es tenen pensats una sèrie de processos de reurbanització dels espais pertanyents al barri medieval i que començaran amb la zona de Gabriel Miró.

Finalment, s’han consensuat amb els altres grups polítics el pròxim pla d’inversions per a intervindre en la millora i ampliació dels tres parcs municipals, i a més, es posaran en marxa finalment els pressupostos participatius de Bocairent.

ORGULL FESTER
El mes d’agost és dominat enterament per la presència de les festes estiuenques que ja fan els seus primers passos durant tot juliol i que enguany, a més de tornar a la normalitat després de la pausa produïda per la covid 19 adquireixen una gran importància a nivell cultural. “Enguany les festes seran especials perquè seran l’oportunitat de poder ballar les primeres danses com a bé d’interés cultural”, esmenta Molina.

El setembre passat de 2019, les danses de Bocairent, grans protagonistes de les nits festeres del poble, van ser finalment declarades com a Bé d’Interés Cultural immaterial. Per tant, no va haver-hi ocasió de celebrar aquest esdeveniment fins enguany, que promet ser més especial que mai.

Amb l’objectiu de continuar ampliant i potenciant les festes, també s’ha posat en marxa una exposició dels cartells que anuncien les festes any rere any de nom ‘Al color de les festes’. En aquest recorregut, que pot ser gaudit en el museu local Antonio Ferri , es podrà realitzar un viatge al passat de Bocairent a través de totes les obres que s’han encarregat d’anunciar el començament de les estivals festes.

RETORNAR LA IL·LUSIÓ
Finalment, es comptarà amb la presència de la Clavariessa Major Mª Amparo Molina Molina i tota la seua cort d’honor que s’encarregaran de representar a totes les xiques i dones bocairentines. Unes festes que abans de res busquen retornar la il·lusió de sempre als seus habitants i que, com comenta finalment Molina, “pretenen posar en valor la trajectòria cultural i festera de les nostres festes d’estiu després d’aquests dos anys de pandèmia”.

Send this to a friend