Ximo Puig anima a consumir productes valencians durant el Nadal

Durant la presentació de la VII edició de la campanya ‘El Nadal és *valencià’

Ximo Puig anima a consumir productes valencians durant el Nadal
Ximo Puig durant la presentació de la campanya.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha animat la ciutadania, durant la presentació de la VI edició de la campanya ‘El Nadal és valencià‘, a consumir productes valencians per a donar suport a la recuperació econòmica i emocional, així com a disfrutar de les festes nadalenques amb “alegria responsable”.

En el transcurs de l’acte, celebrat al Palau, el responsable de l’executiu valencià ha fet referència al lema de la campanya ‘El Nadal és valencià’ per a referir-se a la gran quantitat de productes amb denominació d’origen valenciana que estaran presents aquest Nadal en la majoria de les cases. Així, ha recordat, per exemple, que la Comunitat és la primera productora de joguets i que el 60 % del torró que es comercialitza procedeix del territori valencià.

“Necessitem que 2022 siga l’any de l’esperança, i pot començar aquest Nadal, que és valencià”, ha dit el president, que ha subratllat el símbol de retrobament emocional que representen aquestes dates, especialment després dels durs moments viscuts amb la pandèmia, i ha apel·lat a la “serenitat” i la “prudència” per a disfrutar de les festes amb “alegria responsable”.

La campanya ‘El Nadal és valencià’ és una iniciativa de la Generalitat per a donar suport als sectors productius de la Comunitat Valenciana, a la qual s’han adherit diferents entitats i associacions relacionades amb la indústria i la tradició de la terra. A totes aquestes, el president de la Generalitat els ha agraït la seua implicació en la campanya i la seua contribució perquè la Comunitat Valenciana siga coneguda fora de les nostres fronteres.

L’acte ha servit, també, per a donar a conéixer les activitats amb què la Generalitat pretén acostar el Nadal als valencians i a les valencianes, i que tindran lloc en diferents espais de les tres províncies, entre les quals destaquen l’exposició ‘Productes de la terra’, jornades de portes obertes per a visitar el Palau de la Generalitat, concerts i contacontes.

Així ho ha explicat la directora general de Promoció Institucional, Fernanda Escribano, que ha subratllat que ‘El Nadal és valencià’ és “molt més que una campanya”, ja que reflecteix el suport de la Generalitat als productes nadalencs amb segell valencià, així com als gremis i comerços, “que també són una part fonamental de l’economia” de la Comunitat Valenciana.

Després de la presentació de la campanya, el president de la Generalitat ha recorregut l’exposició ‘Productes de la terra’, que forma part de la programació nadalenca i que albergarà el Saló Daurat del Palau de la Generalitat fins al pròxim dia 7, i s’ha procedit a l’encesa de les llums de Nadal del Palau. A més, s’ha pogut disfrutar de l’actuació del cor universitari Sant Iago.

Programació

Les portes del Palau de la Generalitat estaran obertes per al gaudi de la ciutadania fins al 9 de gener de 2022 i en el pati gòtic del Palau hi ha previst, el 22 de desembre, el concert del Conservatori Professional de Música de València; i el 23 de desembre, el de Dani Miquel. En aquest mateix escenari s’oferirà el 26 de desembre el concert d’una banda de música de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, i per al 28 de desembre s’ha organitzat una activitat de contacontes a càrrec d’Eva Andújar i Carles Cano.

A Castelló de la Plana, el 26 de desembre se celebrarà un concert d’una banda de música de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, a la plaça de les Aules; el 27 de desembre, Carles Cano i Felip Kervarec oferiran una activitat de contacontes a la Casa dels Caragols; el 28 de desembre, també a la Casa dels Caragols, actuarà Púrpura Pansa dansa; i el 30 de desembre, en el mateix lloc, ho farà Dani Miquel.

Finalment, la Generalitat ha previst a Alacant, per al dia 22 de desembre, una actuació de Dani Miquel al Teatre Arniches; el 28 de desembre, una banda de música de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana actuarà a Torrevieja; i el dia 29, Almudena Francés i Carles Cano oferiran una activitat de contacontes a la Biblioteca de la Generalitat.

La programació completa pot consultar-se en la web GVA

Send this to a friend