Ximo Puig destaca que Rodes serà un referent valencià en innovació

L'Ajuntament i la Generalitat han signat aquesta setmana el conveni de col·laboració

Rodes com a referent en innovació
El conveni es va signar en el saló de plens de l’Ajuntament, dijous passat.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va signar dijous passat el conveni pel qual compromet la participació de l’administració autonòmica en el projecte de Rodes, xifrada en aquest cas en 2’6 milions d’euros. A aquesta inversió del Consell en la construcció del futur parc tecnològic i cultural de Rodes se sumaran altres 2,2 milions d’euros de l’Agència Valenciana de Turisme per a sufragar, íntegrament, les obres del Centre de Desenvolupament Turístic d’Interior (CDTi), projectat també a Rodes.

Sobre el futur complex empresarial, el cap del Consell va manifestar que es tracta d’un projecte “ambiciós” i “disruptiu”, en línia amb la tradició industrial d’un Alcoi que, en paraules de Puig, “ha estat sempre en l’avantguarda de l’economia valenciana i ha d’estar ara bé present en aquesta nova economia basada en el coneixement”. Puig situa, així mateix, a Alcoi com un referent autonòmic en matèria d’innovació assegurant que Rodes és “un projecte d’Alcoi per a tota la Comunitat Valenciana”, i en aquest sentit destaca l’aposta de la Generalitat per la descentralització mitjançant el foment de la “capitalitat múltiple”.

Per part seua, l’alcalde de la ciutat, Toni Francés, va agrair la implicació personal del president Puig en el projecte, així com l’esforç inversor del Consell, que s’eleva a quasi 5 milions d’euros. Recordar que les obres del futur parc tecnològic, pressupostades en una mica més de 7 milions d’euros, seran finançades en un 50% amb fons europeus (3’5 milions), el Consell cobreix un 37% (2’6 milions), mentre que l’Ajuntament aporta el 13% restant (900.000 euros). La Generalitat té previst consignar aquest mateix any 200.000 euros, mentre que la resta es repartirà al llarg de les tres pròximes anualitats, amb 800.000 euros cadascuna d’elles.

També Francés va posar en relleu la implicació d’altres actors de la zona, entre els quals destaca el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, a més d’empreses i talent local. En la seua opinió, “aquest és el gran objectiu de Rodes: retindre i atraure talent, convertint-nos en un focus dinamitzador de l’economia no únicament d’Alcoi, sinó de tota la Comunitat Valenciana”.

Send this to a friend