Xixona: música i diversió en una àmplia programació d’actes

Xixona: múxica i diversió en una àmplia programació d'actes
Espectacle de La Trócola Circ.

Per segon any consecutiu, Xixona no viu en aquest mes d’agost la primera de les seues dues festes de Moros i Cristians, que haurien de celebrar-se durant aquests dies.
A més, el regidor de Festes de l’Ajuntament de la localitat torronera, Ricardo Mira, detalla que, a diferència de l’any passat, en aquesta ocasió ni tan sols s’ha pogut fer un cercaviles fester com el que va tindre lloc fa un any i que va estar protagonitzat per l’Agrupació El Trabajo. Així mateix, fa uns mesos es va considerar la possibilitat que es feren les Ambaixades. “Vam avisar a les filaes encarregades que les anaren preparant per si es donaven les condicions de fer-les, però ha sigut impossible”, reconeix l’edil.
En aquest aspecte coincideix el president de la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastià, Jonathan Gras, ja que tant des de l’ajuntament com des de la citada federació, la intenció era poder dur a terme algun dels actes que formen part del programa dels Moros i Cristians, però el repunt de la cinquena ona de Covid-19 ha rebutjat aquesta idea.
Sent conscients d’aquesta realitat, Mira comenta que de cara a la programació estiuenca, “quan vam presentar el Pressupost municipal d’enguany, ja van dotar les partides de Cultura i Festes per damunt del normal”, ja que la idea era dotar a la localitat d’opcions d’oci.
I d’aquesta manera, durant aquests dies i la resta de l’estiu està havent-hi nombroses activitats, tant culturals com en el marc de les festes de Moros i Cristians, com el concert de festes de l’Agrupació Artísticomusical El Trabajo, que va tindre lloc diumenge, 15 d’agost, en el qual es va homenatjar a José Rafael Pascual-Vilaplana, qui fóra molts anys director d’aquesta entitat, tal com explica Ricardo Mira. “És el concert que fem tots els anys, i que ve a ser l’obertura de les ‘no festes’ d’enguany”.
Tant per a aquesta cita com per a moltes altres, la resposta està sent molt bon: “la gent té ganes d’eixir”, assegura el regidor de Festes, que afig que, en tractar-se de bandes musicals de Xixona, encara es potencien més les ganes d’acudir per part dels veïns. En aquest aspecte, la regidora de Cultural, Ainhoa López, apunta que sempre es tracta d’apostar primer per les bandes locals a l’hora de confeccionar la programació.
Durant tot aquest mes d’agost hi ha hagut molta programació cultural, com per exemple, el circ per a tota la família oferit per La Trócola Circ o el concert de Big Band Cotijazz.
Així mateix, també van estar a Xixona la setmana passada Pep Botifarra amb la Unió Musical de Xixona; per la seua part el grup valencià Tardor va presentar el seu últim treball ‘El mal pas’ i durant les anteriors setmanes ha tingut lloc una nova edició del Festival Internacional de Trompeta (FIT) que ha comptat amb la presència de nombrosos músics reconeguts.
També ha estat a Xixona, Mugroman i La Fúmiga. La Unió Musical de Xixona ha oferit un concert en La Plaça.
Com a ‘fi de festes’, es va programar un xou de drons. Tota la programació cultural i festiva, així com les misses programades en el marc dels Moros i Cristians, es pot veure en el quadre adjunt. D’altra banda, les entrades de les activitats i actes es poden comprar en giglon.com.
De cara a les segones festes de Moros i Cristians, la dels ‘Geladors’, l’edil Ricardo Mira apunta que “tot depén del que la Covid-19 ens deixe fer. Encara no sabem què ocorrerà”.

Send this to a friend