‘Zomvid-19’, el curt que està fent la volta al món

Els alcoians Jorge Hinojosa, Paula Bou i Germán Mollá han guanyat el segon premi de micro cinema

'Zomvid-19’, el curt que està fent la volta al món
Una escena del curt Zomvid
‘Zomvid-19’, el corto que está dando la vuelta al mundo
Germán Mollá, Paula Bou i Jorge Hinojosa

Els alcoians Jorge Hinojosa, Paula Bou i Germán Mollá estan fent la volta al món amb ‘Zomvid-19’. Ho han aconseguit amb el curt que ha obtingut el segon lloc en el concurs de micro cinema creat per Cultura Inquieta sota l’etiqueta #compromisoen60. “La idea de participar en el concurs es deu principalment a l’interés que tenim Paula i jo a crear i donar curs a la nostra imaginació. Paula va descobrir el concurs i decidim participar si se’ns ocorria una idea a temps. I així va ser”, explica Hinojosa.

En menys d’un minut i sense necessitat de diàlegs, aquests joves busquen conscienciar sobre l’ús de la màscara i ser responsable amb les actuals mesures de seguretat. En 59 segons l’espectador pot veure com una jove sense màscara és perseguida per un zombi i aconsegueix salvar-se quan aconsegueix posar-li-la. “Si el virus fóra un zombi i per a protegir-nos haguérem de portar la màscara, tots ho faríem, perquè és un perill que podem veure, en canvi a la covid-19 no el veiem i per això a vegades ens confiem creient que no hi ha tant de perill o pensant que no existeix”, argumenta Hinojosa la raó de conscienciar d’aquesta manera.

Una idea molt visual que va agafar forma en pocs dies. “Un dilluns contactem amb el dissenyador Germán Mollá perquè creara i protagonitzara al zombi, planifiquem tot el rodatge, així com els diferents plans que necessitàvem i el divendres el rodem i editem en la mateixa vesprada per a poder arribar al termini de lliurament del concurs”, narra el director del curt.

El treball intens dels tres joves ha tingut un acolliment molt bon per tot el públic nacional i internacional. Els protagonistes de la seua història asseguren que no esperaven que el vídeo es fera viral i arribara a tants llocs. “Han contactat molts mitjans amb nosaltres, des d’Antena 3 o Zapeando fins a empreses de Mèxic, metges de tot el país o fins i tot gent de Nova York”, i és que al no tindre diàleg, el missatge d’aquest curt ha pogut arribar a tothom.

Amb aquest segon premi, els creadors del concurs han obtingut una dotació econòmica de 1.000 euros amb els quals pensen continuar treballant. “El premi és una xicoteta ajuda i incentiu per a seguir avant amb més projectes i no deixar de crear”, asseguren.

Una forma original i potent per a conscienciar de la importància de portar la màscara. “Si entre tots podem ajudar al fet que això es frene, cal donar el millor d’un mateix per a això. Nosaltres no volem entrar en qui té la culpa de tot això o per què ha ocorregut, la qüestió és que el virus està i cal fer alguna cosa”, conclou Hinojosa.

Send this to a friend