Homenatge a un home aferrat a la vida

El jurat de la VI Biennal d’Arts Plàstiques ArtNostre va seleccionar el passat divendres al fotògraf Toni Miranda com a guanyador d’aquesta edició, per la seua obra ‘Aferrat a la vida’, amb un premi de mil euros. A més, les obres ‘Joguets trencats’, de Damià Jordà i ‘Corroir’, d’Eva Martí, van rebre sengles mencions honorífiques. L’entrega de premis va tindre lloc en la inauguració de l’exposició itinerant de la biennal de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat en l’Arxiu Municipal de Muro, que es podrà visitar fins al dia 16 de juny.

El guanyador, Toni Miranda, és un fotògraf alcoià amb una ampla trajectòria, però especialment reconegut pel seu estil en les fotografies de boda, que ja havia participat en anteriors edicions d’ArtNostre. Pel que fa als autors de les obres que han rebut mencions honorífiques, Damià Jordà, també alcoià, és Doctor en Art i artista audiovisual, mentre que Eva Martí, de Vilafranca del Penedés, és una artista multidisciplinària amb un potent discurs.

El jurat ha estat integrat pels especialistes Pilar Tébar, Susana Pla, Mónica Jover, José Antonio Picazo i Elena Martí. En l’edició d’enguany, 71 artistes van presentar les seues obres a la convocatòria, dels quals 20 van ser seleccionats per a participar en l’exposició col·lectiva itinerant.

La Biennal d’Arts Plàstiques ArtNostre és una de les accions culturals impulsades per la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, en col·laboració amb l’Associació Cultural ArtNostre. Es tracta d’una iniciativa que permet que artistes contemporanis puguen exhibir les seues obres en l’exposició que arribarà a setze municipis al llarg de dos anys.

HISTÒRIA DE SUPERACIÓ PERSONAL

La fotografia guanyadora de la Biennal compta la història de superació d’un home, conegut de Toni Miranda, que cada dia s’enfronta al repte d’alçar-se del llit i aferrar-se a la vida per a lluitar contra el seu propi cos, ja que pateix una enfermetat degenerativa en les seues extremitats, a més de sofrir una malaltia mental. “Vaig poder conéixer la seua història i em va entendrir, amb una vida molt dura des de la infància, patint la burla de la resta de xiquets, allò que hui anomenem bulling; per això, vaig voler reivindicar y fer visibles a les persones que malgrat les dificultats, s’aferren a la vida, d’ahí el títol de la fotografia”, explica Miranda.

Send this to a friend