L’alcalde vol aprovar el Pressupost abans de finalització d’any

El govern municipal té previst que abans que finalitze el present any puga estar aprovat el Pressupost de 2019. El fet que el pròxim any siga electoral no va a comportar el funcionar amb els comptes de 2018 prorrogades fins que el pròxim govern traguera avance les noves, sinó que l’alcalde, Toni Francés, té previst portar avant el Pressupost corresponent al pròxim any.

Així, pel que fa al Pressupost municipal de 2019, l’alcalde assenyala que ja s’ha demanat a l’oposició que presente les seues propostes, un tràmit que finalitza aquest mes, i a partir d’ací es valoraran per a veure en quina mesura s’incorporen als nous comptes. L’objectiu és que abans que finalitze l’any quede aprovat el Pressupost de 2019, per al que serà necessari comptar amb respatler de l’oposició, tenint en compte que els socialistes governen en minoria, amb nou edils, enfront dels 16 que existeixen en l’oposició amb Guanyar Alcoi, Ciutadans, PP i Compromís.

LÍNIES BÀSIQUES

Encara que encara és prompte per a parlar de xifres del pròxim Pressupost, l’alcalde sí avança que mantindrà les línies bàsiques del que han sigut els comptes al llarg de tota la legislatura. I en aquest sentit remarca que tornaran a prevaldre les polítiques econòmiques, incidint en la creació d’ocupació, així com les polítiques encaminades al benestar social i la creació i millora d’infraestructures, tal com remarca Francés.

Avança que va a ser un Pressupost amb un marcat caràcter inversor, “ja que van a desplegar-se les actuacions de l’estratègia DUSI, per la qual cosa les inversions van a ser quantioses”. DUSI incideix en el desenvolupament urbà sostenible i integrat, compta amb fons Feder i inclou diferents projectes, com la reurbanització de la plaça Al-Azraq, revitalitzar el llit del riu, recuperar antigues indústries i millorar el Centre. Als 10 milions de subvenció se sumarà aqueixa mateixa xifra aportada per l’Ajuntament, en diversos anys.

El Pressupost municipal per a enguany va ser aprovat pel Ple a la fi del gener passat, ascendint als 59’5 milions d’euros, i del que destaquen les inversions, que fregaven els 7’2 milions. Per a traure avant aquest Pressupost, el govern del PSOE va comptar amb el vot a favor dels regidors de Compromís i l’abstenció de Ciutadans, la qual cosa va possibilitar l’aprovació dels comptes per a enguany, mentre que Guanyar Alcoi i PP es van pronunciar en contra.

Foto: Votació del Pressupost municipal de 2018, en el Ple celebrat a la fi del passat mes de gener. Arxiu

Send this to a friend