Guanyar reclama al govern una idea clara sobre la conversió en zona de vianants

Defensen una ruta alternativa amb una diferència de 200 metres

peatonalització centre
El tancament al trànsit dels principals carrers els caps de setmana, ha transformat el paisatge urbà del Centre de la ciutat, amb l’objectiu de recuperar zones per a ús ciutadà
Pujada per Sant Nicolau amb una distància de 725m

Després de la proposta inicial del govern sobre la conversió en zona de vianants del centre de la ciutat i els seus canvis, Guanyar demana a l’Ajuntament que informe sobre una idea clara.

Segons expressa Guanyar en un comunicat: “En la proposta inicial del govern es projectava restringir el trànsit als carrers Sant Nicolau i Sant Llorenç, proposant sempre rutes alternatives que facilitaven els accessos en la Zona Alta i plantejant mesures per a donar autoritzacions d’accés”.

Segons el regidor Pablo González: “no és cert com diu el PP que la Zona Alta quede aïllada ni tampoc que restringir el trànsit al carrer Sant Nicolau siga una proposta radical com volen fer veure. Un exemple, el trajecte que el PP vol que s’òbriga per Sant Nicolau cap a la Zona Alta té en el pla plantejat un itinerari alternatiu que suposa recórrer uns 200 metres més respecte a muntar per Sant Nicolau. Ens sembla que una diferència de 200 metres és una distància assumible amb cotxe i que no és un canvi radical tal com volen fer veure des de la dreta.”

Des de la plataforma assenyalen que el recorregut alternatiu proposat provocarà una situació més complexa en l’encreuament entre El Camí i Sant Mateu, però tal com afirma González “estem segurs que no serà complicat incorporar mesures de regulació del trànsit que solucionen els possibles inconvenients en aqueix punt, més en una ciutat com la nostra que vol ser Smart City”.

Pujada alternativa amb una distància de 920m

A més, Guanyar indica que plantejar les restriccions del trànsit de manera escalonada amb l’objectiu d’anar creant nous hàbits a poc a poc només implicaria provocar més moments d’ajust de costums durant llargs períodes de temps i que seria més beneficiós aplicar totes les mesures en una sola fase i així només hi hauria un període d’adaptació a la nova situació.

“Li demanem al PSOE que pense en el progrés i millore les condicions de les alcoianes i alcoians. Que dedique més esforços a informar de manera clara a les sobre aquest tema i no acceptar de primeres i sense cap debat previ algunes propostes perjudicials per al conjunt de la ciutadania simplement per a fer veure que són dialogants i fer callar crítiques”, conclou el regidor.

Send this to a friend