La conversió en zona de vianants del Centre no serà efectiva fins a febrer

Començarà amb un període d'adaptació previ al qual es tramitaran els permisos a residents

Centro de Alcoy peatonal
Cort al trànsit de Sant Llorenç els caps de setmana d’estiu | Arxiu

Una vegada que el Ple ha donat llum verda a l’ordenança de conversió en zona de vianants, queda resoldre diverses incògnites, com són els terminis de la posada en marxa definitiva de les restriccions de trànsit que contempla el document. I segons les previsions que maneja l’Ajuntament, no serà fins a principis del pròxim any que tire a caminar la nova normativa, on en paraules del regidor de Mobilitat, Jordi Martínez, “el que fem és delimitar l’àmbit d’actuació, regular molts aspectes relatius a la circulació i reflecteix, a més, quins són els incompliments i les multes per infringir aquesta ordenança”.

La idea és que durant el mes de gener de 2021 el document puga quedar “totalment definit” de cara a iniciar les “proves” ja al febrer. Es refereix Jordi Martínez al període d’adaptació que vindrà primer, previ al qual es tramitaran els permisos de circulació corresponents per a veïns i comerciants.

Recordar que una vegada publicada l’ordenança, serà sotmesa al preceptiu període d’exposició pública durant un mes. A continuació, els tècnics municipals disposaran d’un temps de vint dies per a resoldre les al·legacions presentades. “Aquests tràmits ens situen ja al desembre, i el que no volem tampoc és que els canvis, que sabem que sempre són complicats al principi, interferisquen en la campanya de Nadal”, remarca Martínez amb relació als terminis que contemplen per a la posada en funcionament definitiva.

CRÍTIQUES DE COMPROMÍS
Mentrestant, des de Compromís critiquen la “falta de rigor i serietat de la conversió en zona de vianants del PSOE”. Segons la regidora Elisa Guillem, “Alcoi necessita una alternativa de transport públic i un pla per a minimitzar l’impacte en altres barris”, d’aquí ve que considere que l’ordenança aprovada pateix determinades manques, com “la inexistència d’estudis de trànsit en una futura zona centre amb carrers per als vianants, requisit indispensable per a poder dissenyar una zona sense circulació seriosa i amb èxit”, afirma.

CANVIS EN EL DOCUMENT INICIAL
Per part seua, el portaveu del PP, Quique Ruiz, destaca les modificacions introduïdes que en la seua opinió “han millorat el document inicial”.

Enumera les següents: compliment de la Llei de Trànsit diferenciant entre la zona de prioritat per als vianants i la zona per als vianants, definint les seues característiques; preferència del transport públic sobre el vianant en les zones de prioritat per als vianants; ampliació de l’horari d’accés als residents, repartiment a domicili i zones de càrrega i descàrrega; exclusió del carrer Sant Nicolás fins a 2022, prèvia realització d’obres en vies alternatives; doble itinerari de circulació per als residents amb garatge; circulació de bicicletes i patinets cada dia de la setmana; i, finalment, autorització del pas de transport escolar i universitari.

Send this to a friend