‘223 receptes de Kiko al detall’ recentment tret del forn

Kiko Miralles és un arquitecte tècnic convertit en xef aficionat

'223 receptes de Kiko al detall' recentment tret del forn
Kiko Miralles, en la plaça de Dins, amb el llibre recentment editat | Xavi Terol

El desembre de 2018 Kiko Miralles va emprendre una aventura dins del món de la cuina quan va traure a la llum el seu llibre de receptes “223 receptes de Kiko al detall”, gràcies a les anotacions i fotografies que utilitzava quan va aprendre a cuinar 10 anys abans. En tan sols dos mesos es va esgotar la primera edició, i ara aquest aparellador, amant de la cuina, ens regala una segona edició per a aprendre més sobre el món de la gastronomia.

Miralles ha explicat que aquesta segona edició naix arran del confinament “la gent em preguntava si encara tenia el llibre, però ja no em quedaven més”, i així es va cuinar la idea d’aquesta segona edició. Ara, des de mitjan octubre aquest receptari ja es pot trobar en les llibreries d’Alcoi i en el Family Cash.

La passió per la cuina de Kiko Miralles va començar l’any 2008 quan s’apunte a un curs de l’Associació de Mestresses de casa d’Alcoi que estava impartit per Paco Gisbert. Després d’assistir a aquest taller, Miralles explica que un grup de gent va crear l’Associació Gastronòmica “Quina Sopem?”. Ja en 2010 es va registrar en una xarxa social de cuina, i va començar a cuinar receptes típiques, i recorda amb il·lusió “la primera recepta que vaig publicar va ser ‘La mescleta’ de la meua sogra, que diu que era un cassó de Setmana Santa a Alcoi”.

A partir d’aqueix moment va anar agafant el gust per la cuina i va anar aprenent gràcies a l’interés i en anar preguntant a aquells que més saben, com als venedors de mercats: “Jo sóc molt de mercat, i allí anava preguntant i apuntant amb la meua llibreta tot el que em comptaven amb detalls”. “Et vas enamorant a poc a poc de la cuina”, confessa aquest cuiner.

“223 receptes de Kiko al detall” conté receptes variades, plats bàsics, plats tradicionals o tapes de la zona, però a més l’autor explica que: “em vaig preocupar per tindre més varietat, com per exemple quinoa, cuscús, empanada, pizza, coca, carn, peix, arròs… És una mica la gràcia del llibre”.

Miralles ha volgut ressaltar que qualsevol persona pot seguir i realitzar les receptes, ja no sols perquè es descriguen perfectament les imatges i els passos a seguir, sinó perquè: “no es necessiten utensilis que no puguem trobar en qualsevol cuina bàsica, igual que els ingredients, no hi ha res que siga rebuscat”. I és que, com bé diu aquest afeccionat als fogons, “l’objectiu principal és el fet de fer fàcil cuinar”.

Sens dubte aquest arquitecte tècnic amb passió a la cuina demostra les ganes d’ensenyar les seues receptes, i és que, ell s’ha encarregat de la redacció i les imatges de tot el llibre. Totes les receptes inclouen imatges dels ingredients i del procés de les elaboracions. Aquest peculiar xef agraeix a la seua filla Marian i a la seua dona Mari Ángeles, el fet d’haver estat al seu costat donant-li suport, i ajudant-lo amb aquest projecte.

Send this to a friend