Continua pujant la corba de casos de covid en el departament de Salut

Aquesta setmana que ha sigut necessari habilitar una segona planta a l'Hospital per a pacients ingressats per Covid-19

casos de covid en el departamento de Salud de Alcoy
El Virgen de los Lirios ha habilitado una segunda planta para casos de Covid-19

La línia de casos de Covid-19 en el departament de Salut d’Alcoi ha continuat incrementant aquesta setmana. Segons les dades de l’actualització realitzada ahir divendres, durant la setmana s’han sumat 209 nous positius, ascendint la xifra total en l’àrea des que va començar la pandèmia a 1.304, dels quals, 315 estan actius, és a dir, 130 més que la setmana passada. Cal afegir una nova defunció el que eleva la xifra a 123 des de l’inici de la pandèmia. Cal indicar que aquest increment es va registrar en les actualitzacions dels dies 27 i 30, ja que la resta no van oferir cap variació. Dels 209 nous casos dels últims dies, 106 s’han detectat a Alcoi, localitat on hi ha 154 actius. També ha incrementat el número a Ibi, amb 50 positius més i un total de 263, dels quals 65 estan actius. Cocentaina ha sumat 12 casos més i actualment hi ha 17 actius. En el cas de Muro, la pujada ha sigut de 16 casos, amb un total de 97, dels quals 39 segueixen actius. Castalla ha comptabilitzat 10 nous casos, la qual cosa ascendeix la xifra des que va començar la crisi sanitària a 101, catorze d’ells actius. En *Banyeres hi ha 10 casos més, mentre que els actius són ara 10. A Penàguila també hi ha un cas menys actiu.
Quant als brots registrats, Sanitat ha informat durant la setmana de varis a Ibi, Alcoi, Muro, Onil i Castalla, la majoria d’ells d’origen social i un d’àmbit educatiu. En aquesta línia, el regidor d’Educació d’Alcoi, Alberto Belda, ha informat aquesta setmana que a la ciutat s’han detectat en total 14 casos positius en centres educatius des que va arrancar el curs, i que tan sols en dos d’ells s’ha produït un altre contagi, ja que la resta de proves *PCR han donat negatives.
El departament de Salut d’Alcoi ha comunicat aquesta setmana que ha sigut necessari habilitar “una segona planta per a pacients ingressats per Covid-19” i, segons ha pogut saber aquest periòdic s’estan començant a suspendre les operacions que requereixen UCI.

Send this to a friend