Álex Cerdà, el crack que ve

Amb 17 anys ha debutat en Segona B i ja ha disputat tres partits amb l'At. Llevant

Álex Cerdà debutant amb Espanya enfront del Brasil a França.

El seu cas és un dels molts jugadors que van començar a donar puntades a una pilota en el futbol base de l’Alcoyano, prompte van destacar i van cridar ràpidament l’atenció dels observadors d’un club gran, que no li va importar assumir el risc de formar a un projecte de futbolista que era encara un xiquet. Molts es van quedar en el camí, van acabar de no digerir la responsabilitat d’eixir de casa per a marxar-se a una gran ciutat a una edat tan primerenca. Uns altres en canvi van seguir avant i cada vegada estan més prop d’aqueix somni pel qual un dia van abandonar la calor familiar per a ja no tornar.

En eixe selecte grup de jugadors que ho van deixar tot, apareix Álex Cerdà, fill de Josele, un fi extrem que com a juvenil va arribar a formar part de l’etapa daurada de l’Alcoy CF i que va passar per l’Alcoyano Juvenil. Des de ben xicotet va donar a entendre que tenia unes qualitats especials per a ser futbolista. Prompte va començar a destacar, amb 11 anys era un habitual de la Selecció Valenciana de la seua categoria, convocatòries que van ser com la seua targeta de presentació davant els grans clubs del futbol valencià.

Va ser el Llevant qui primer li va tirar l’ham i es va emportar a aquest migcampista especialista en l’últim passe per a integrar-lo en la seua pedrera. Va signar un contracte per set temporades, que incloïa el trasllat a la seua residència de canterans de València, amb una sèrie de clàusules on quedava especificat l’equip en el qual anava a jugar cada temporada.

Álex Cerdà només comptava llavors amb 11 anys, era jugador aleví i eixa va ser l’única temporada en la qual va jugar amb companys de la seua mateixa edat. A partir de llavors, sempre va ser per davant, com li ha succeït aquesta temporada amb tot just 17 anys, que sent encara juvenil, ja ha debutat en Segona B com el canterà més jove dels cinc que han ascendit al filial granota que entrena Tevenet.

Una situació que ja va viure sense anar més lluny l’any passat en el Juvenil de Divisió d’Honor. Malgrat ser un dels integrants més joves de la plantilla blaugrana, l’alcoià va acabar sent un dels quatre jugadors més utilitzats pel tècnic de l’equip fins a l’aturada de març passat. Precisament la passada campanya, va ser citat pel club per a ampliar el seu contracte per sis anys més, estant estipulat que en els dos últims passarà a formar part del primer equip que ara milita en Primera Divisió i que està dirigit per un altre ex blanc-i-blau, Paco López.

Álex Cerdà ha passat per totes les categories de la Selecció Valenciana, encara que la seua gran alegria li va arribar al desembre de 2018, quan la Federació Espanyola de Futbol li va convocar per a participar en un entrenament de la Selecció Espanyola Sub’16. Una primera presa de contacte que no va passar per alt per a Julen Guerrero, seleccionador Sub’17, que quatre mesos després, a l’abril de 2019, li va incloure en la llista definitiva de la Selecció Espanyola de la seua edat que anava a participar en França en el prestigiós torneig internacional Montaigu.

Espanya va quedar aparellada en la primera fase del torneig de Montaigu al costat de França, el Brasil i Mèxic. Álex Cerdà va ser titular contra el Brasil, partit que es va perdre per la mínima (1-0), i també va disputar la segona part del xoc contra Portugal, que va acabar amb victòria espanyola per 3-0 i que va permetre al combinat espanyol finalitzar el torneig en cinquena posició.

La seua carrera no deixa de créixer. L’últim pas donat ha sigut debutar amb 17 anys –compleix 18 al gener– en Segona B. I ho va fer en la primera jornada enfront de l’Eivissa, on va tindre minuts en la segona part. L’At. Llevant ha disputat després altres tres partits, només contra el Peña Deportiva es va quedar sense jugar, tornant a gaudir de minuts contra el Vila-real B i la passada jornada va disputar tota la segona part contra La Nucia de Ferrando. La setmana que ve té l’oportunitat d’estrenar-se en un escenari en el qual tant va somiar de xicotet. L’At. Llevant visita el Collao per a mesurar-se al Deportivo.

Send this to a friend