Els municipis de les nostres comarques reinventen les seues Cavalcades de Reis

S'han hagut d'adaptar els actes per a complir amb les mesures de distanciament imposades per la Covid-19

Els municipis de les nostres comarques reinventen les seues Cavalcades de Reis
A Cocentaina es van instal·lar les bústies reals a les portes de l’Ajuntament

Les comarques de l’Alcoià i el Comtat viuran aquesta vesprada una insòlita Nit de Reis a causa de la crisi sanitària del Coronavirus, un fet que ha obligat la gran majoria de municipis a reinventar les seues Cavalcades.

Els Reis recorreran Cocentaina

A Cocentaina el Patge Real va passar abans de l’inici del Nadal pel Palau Comtal i des del Saló d’Ambaixadors va declamar el bàndol, sent difós després el mateix per les xarxes socials així com les plataformes digitals del Consistori contestà.  A més s’ha previst que Melchor, Gaspar i Baltasar recórreguen les pedanies i grans avingudes de la Vila Comtal durant la vesprada amb la finalitat que els contestans els puguen rebre evitant grans aglomeracions. Finalment els tres monarques acudiran a l’església de Santa María per a realitzar l’Adoració a la Sagrada Família sent transmesa aquesta pel canal de YouTube del temple “si que demanem a la gent, especialment als majors, que facen cas de les recomanacions i itineraris que es donaran per a anar a veure als Reis Mags. Amb l’esforç de tots podem fer que la màgia d’aquest dia tan especial no decaiga”, assegura l’edil de Tradicions a Cocentaina; Paqui Ruiz.

Cavalcada estàtica en la Plaça de l’Ermita de Muro

L’Emissari Real no va desfilar pels carrers de Muro en la vesprada de l’1 de gener però els Patges de Les seues Majestats si que van estar durant la vesprada en diversos punts de la localitat custodiant les bústies en els quals es van depositar les cartes.

La Plaça de l’Ermita acollirà aquesta vesprada, amb totes les mesures de seguretat per a previndre el Coronavirus, una cavalcada estàtica i a la qual podran accedir aquells que han retirat prèviament el tiquet “el recinte estarà delimitat per tanques i solo es podrà accedir al mateix des del carrer La Patrona. Una vegada dins no estarà permés parar-se per a fer fotos o acostar-se a saludar als Reis per a evitar aglomeracions”, indica Abraham Molina Mur, President de l’Associació dels Reis Mags de Muro.

Des dels balcons a Ibi

La vila joguetera ha previst tres alternatives per a la realització de la Cavalcada de Reis. La primera d’elles (contemplada en el millor escenari possible) permetrà que veïns i veïnes del municipi puguen veure a Les seues Majestats dónes dels balcons i finestres de les seues respectives cases. De fet, el recorregut de la cavalcada s’ha ampliat considerablement respecte a altres anys perquè el seguici real puga ser vist si necessitat que la gent haja d’eixir al carrer.

Resta de localitats

Els Reis Mags d’Orient no arribaran enguany a Banyeres en Cavalcada sinó que tothom podrà visitar-los en el campament que instal·laran a la seua arribada, al parc municipal de Vil·la Rosari. Així ho ha disposat la Associació d’Amics dels Reis Mags davant la impossibilitat d’organitzar un esdeveniment multitudinari com ho és la cavalcada. L’assentament formarà part de l’entorn natural del parc i estarà ambientat amb efectes especials de llum i so. Les més de 2.500 persones que s’espera que ho visiten ho faran per grups organitzats.

A Alfafara l’1 de gener es va instal·lar una bústia real en la Plaça d’Espanya per a entregar les cartes, a Agres el Chamberlán ha comunicat que els Reis Mags recorreran els carrers del poble en un xicotet seguici i ha animat als xiquets a rebre’ls des dels balcons en comptes d’eixir al carrer, a l’Orxa recorreran el poble i els xiquets han d’eixir a saludar-los només a la porta de casa.

Send this to a friend