Mireia Mollà compromet ajudes de suport a la protecció animal

La consellera de Transició Ecològica considera clau el paper de les protectores i assenyala com a exemple la d'Alcoi

Mireia Mollà compromet ajudes de suport
La responsable autonòmica va recórrer les instal·lacions de l’alberg acompanyada de representants de la Protectora i l’edil de Salut Pública. ALDEMAR

La Societat Protectora d’Animals i Plantes d’Alcoi compleix dues dècades al capdavant de la gestió de l’alberg caní municipal, que recull gossos i gats perduts o abandonats, com també s’encarrega de la seua adopció arribat el cas. La consellera de Transició Ecològica i Agricultura, Mireia Mollà, ha visitat aquesta setmana les instal·lacions de l’alberg situat en l’antic Molí Payá, on ha reivindicat el paper d’entitats com l’alcoiana en matèria de protecció animal i la seua labor al llarg d’aquests anys, que transcendeix el seu caràcter de voluntariat.

En aquest sentit, la consellera apel·la a la responsabilitat de les persones apuntant que “en la Comunitat Valenciana hi ha més llars que tenen animals que xiquets, la qual cosa vol dir que ja formen part de la nostra família i hem de protegir-los com ho faríem amb qualsevol altre membre”. Per això, ha recordat que el seu departament treballa en l’avantprojecte de la nova Llei Valenciana de Benestar Animal, la qual serà pionera a Espanya, ha assenyalat, a dotar d’un marc regulador específic per als animals de companyia.

Després d’un recorregut per l’alberg alcoià, la responsable autonòmica ha assegurat que la futura normativa de la Comunitat “és la més avançada d’Espanya”, al mateix temps que avança que se sustenta sobre els principis de sacrifici zero, erradicació de l’abandó i conscienciació, una llei en la qual “els animals són els protagonistes i les persones l’eina útil per a garantir els seus drets”, ha remarcat.

Principis que la nova llei, a més, “comparteix amb la Protectora d’Alcoi”, que ha qualificat com a exemple de bones pràctiques, i per això fa una crida als municipis a anar de la mà de les associacions de protecció animal. “És la millor garantia de fer les coses bé”, recalca.

Durant la seua visita, Mollà va poder conéixer el funcionament de l’alberg i ha reconegut la qualitat de les instal·lacions, que recentment han sigut remodelades en el marc d’un projecte sorgit dels pressupostos participatius. Així mateix, la titular de Transició Ecològica va valorar positivament el treball realitzat per l’entitat en aquests vint anys de cara a conscienciar a la ciutadania i reduir la xifra d’abandons, una xacra que torna cada estiu. Cal recordar que en els últims temps el cens d’animals de l’alberg ha descendit en un 80%, la qual cosa demostra els bons resultats de les campanyes de sensibilització dutes a terme a Alcoi.

Finalment, Mollà va aprofitar la seua presència a la ciutat per a comprometre una línia d’ajudes específica per als municipis de suport a la protecció animal, en el marc de la nova Llei que ultima la Generalitat. Aquesta dotació pressupostària se sumarà a les subvencions que concedeix la Conselleria a les associacions que treballen en la defensa dels drets dels animals.

Send this to a friend