Alcoi començarà a instal·lar papereres intel·ligents

Es realitzaran proves en diverses zones de la ciutat

Alcoi començarà a instal·lar papereres intel·ligents
L’inici de la via verda és una de les zones on es contempla dur a terme la iniciativa.

En l’últim Ple municipal va tirar avant una proposta de Podem per a la instal·lació de papereres intel·ligents a Alcoi. Segons expliquen, la iniciativa ja compta amb un pressupost per a poder iniciar una prova pilot en la zona de l’inici de la Via Verda i en el Poliesportiu.

La digitalització i l’ús de les noves tecnologies comencen a arribar als carrers de les ciutats per a fer-nos la vida més fàcil i més eficient. Elements tan bàsics com una paperera estan transformant-se per a convertir el mobiliari urbà en intel·ligent, sent capaç de multiplicar els seus usos en incorporar les últimes tecnologies.

Les papereres intel·ligents són un nou element autosuficient que s’alimenta d’energia solar, disposen d’un sistema de GPS integrat i sensors volumètrics d’ompliment. «Això facilita el treball a l’equip de neteja encarregat de la seua recollida, el qual rebrà notificacions diàries i disposarà d’una aplicació mòbil per a veure en temps real l’estat de les papereres. A més, les papereres compten amb un compactador de residus, la qual cosa ofereix una capacitat huit vegades major que la d’una paperera tradicional, emmagatzemant aproximadament 600 litres de residus» destaca el regidor Aarón Ferrándiz.

Des de la formació habitada afirmen que «aquesta mesura, a més de que ens pot permetre millorar en la gestió dels nostres residus i ser més eficients en criteris mediambientals, també pot ser una proposta que ens ajude a tindre la ciutat en millors condicions i evitar l’estat en què algunes vegades trobem les papereres», assenyala Ferrándiz.

Send this to a friend